Sex

#studiu #erotism #senzualitate #zone erotice

Ce zona a corpului este total lipsita de erotism si senzualitate

Corpul uman, fie ca este vorba despre cel al unei femei, fie ca este vorba despre cel al unui barbat, abunda in zone erogene pe care partenerii le considera incredibil de atragatoare. Buzele si sanii, pe de o parte, sau pectoralii, de cealalta parte, sunt zone ale corpului care atrag persoanele de sex opus si sunt asociate adesea cu erotismul si senzualitatea. Cu toate acestea, exista si o zona pe care nici barbatii, nici femeile nu o apreciaza. Este vorba despre picioare, conform unui studiu al specialistilor de la Universitatea Witwatersrand din Africa de Sud.


Picioarele ucid pasiunea din dormitor

Cercetarea realizata de neurologi a avut la baza raspunsurile a 800 de persoane din Marea Britanie si Africa de Sud. Acestea au fost rugate sa noteze 41 de zone erogene de pe corpul uman, in functie de cat de senzuale si de atragatoare sunt din punct de vedere sexual.

Cel mai jos s-au clasat picioarele, pe care nici barbatii, nici femeile nu le considera senzuale sau erotice. Un punctaj mic a fost obtinut si de rotule.

Studiul neurologilor de la Universitatea Witwatersrand este cu atat mai surprinzator cu cat pana acum s-a spus ca intre picioare si erotism exista o stransa legatura.


Fetisul pentru picioare

Chiar daca studiul neurologilor arata ca picioarele sunt considerate total neatragatoare si lipsite de erotism, sunt multe persoane care au un fetis pentru picioare si considera ca forma lor le stimuleaza din punct de vedere sexual.


Corpul barbatilor, plin de zone erogene

Aceeasi cercetare contrazice ideea conform careia corpul unui barbat are o singura zona erogena, aceea fiind zona genitala. De fapt, specialistii sustin ca barbatii au aproape la fel de multe zone erogene precum femeile.

"Multa lume considera ca femeile au foarte multe zone erogene si ca barbatii au una singura. Nu este cazul. Corpurile au un numar aproximativ egal de zone erogene, chiar daca femeile sunt in avantaj, iar diferentele au fost exagerate profund", a declarat profesorul Oliver Turnbull in cadrul prezentarii rezultatelor studiului.

Cele mai erogene zone ale corpului, pe care atat barbatii, cat si femeile le considera atragatoare din punct de vedere sexual sunt organele sexuale, buzele, urechile, coapsele interioare si omoplatii.

Sursa foto: wallseemly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare