Sex

# sex cuplu #probleme sexuale #libidou scazut #viata sexuala #sex dureros

Ce spune viata sexuala despre sanatatea ta

O viata sexuala satisfacatoare este o sursa de confort si fericire, iar acest lucru isi lasa amprenta asupra organismului, dar si asupra starii mentale. Exista insa si situatii cand sexul poate deveni o problema, iar placerea se poate transforma in durere si disconfort.

Cand intampini astfel de probleme nu incerca sa dai vina pe partener. Observa mai bine semnalele pe care corpul ti le transmite.

Intre sex si starea sanatatii exista o stransa legatura. Insa, din cauza ca sexul este privit in continuare ca un subiect tabu, majoritatea persoanelor evita sa vorbeasca despre sex atunci cand ceva nu este in regula.

Iata mai jos cateva sanatate care afecteaza viata sexuala a unei femei:
 

Eviti sexul pentru ca este dureros


Poti suferi de vulvodinia, sau sindromul durerii. Vulvodinia este durerea cronica la nivelul vulvei. Vulvodinia se manifesta prin senzatii de arsura, intepaturi, mancarimi, iritatii sau dureri severe in regiunea vulvara. Contactele sexuale accentueaza aceasta durere.

Specialistii sunt de parere ca una din cinci femei experimenteaza acest sindrom cel putin o data in timpul vietii.

Ce sa faci: Mergi la medicul ginecolog. Cauza acestui sindrom nu este cunoscuta, insa medicul poate depista si alte posibile cauze, precum infectiile sau afectiunile tegumentare.
 

Nu mai poti avea orgasm


Poti suferi de diabet. Exista numeroase lucruri care contribuie la incapacitatea de a atinge orgasmul, printre care si medicamentele. Diabetul este insa principala cauza pentru care femeile nu mai pot avea orgasm.

Diabetul contribuie sa distrugerea nervilor si a micilor vase de sange , inclusiv a nervilor autonomici. Acesti nervi sunt folositi de creier pentru a transmite semnale pentru raspunsurile involuntare, precum stimularea sexuala.

Ce sa faci: Chiar daca nu ai fost niciodata diagnosticat cu diabet, este indicat sa mergi la medic pentru un consult amanuntit. Vorbeste cu medicul si despre schimbarile sexuale.
 

Nu esti suficient lubrifiata atunci cand te exciti

 

Poti suferi de afectiuni cardiace . Lubrifierea este produsa de hormoni, dar si de fluidele din circulatia sangelui . Daca apar dereglari ale circulatiei sangelui, acestea pot indica diverse probleme cardiovasculare .

Si persoanele care fumeaza se pot confrunta cu acest simptom neplacut in timpul actului sexual.

Ce sa faci: Observa daca prezinti si alte simptome precum oboseala sau probleme de respiratie. Mergi la un control de rutina si discuta cu medicul despre simptmele pe care le experimentezi.
 

Nu ai chef niciodata de sex

Poti suferi de un nivel scazut de testosteron. Atat la barbati, cat si la femei, testosteronul este in stransa legatura cu placerea. In cazul femeilor, in apropiere de menopauza, nivelul de testosteron scade dramatic, la mai putin de jumatate, iar acest fenomen afecteaza de cele mai multe ori dorinta sexuala.

Alte cauze ale libidoului scazut sunt stresul si depresia. Acesti factori au o influenta majora asupra comportamentului unei femei.

Ce sa faci: Cel mai indicat este sa mergi la medicul ginecolog. Acesta iti poate recomanda suplimente hormonale. De asemenea, incearca sa faci anumite schimbari in viata ta prin care sa elimini stresul.

Gandeste pozitiv, alimenteaza-te si hidrateaza-te corect si nu te izola de societate. Familia si prietenii sunt extrem de importanti in perioadele dificile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului