Sex

#familie si relatii #sex #relatii # sfaturi sex # nemultumire sex

Ce faci cand esti nemultumit de sex

Nemultumirile din viata sexuala a unui cuplu pot duce la probleme atat de mari incat sa puna in pericol relatia. Intr-o societate bombardata cu imaginile unui sex perfect, prin filme, carti sau canale media, oamenii ajung frustrati si cred ca ceva nu este in regula cu ei sau cu partenerul lor cand au parte de sex de slaba calitate. In realitate, orice cuplu se poate confrunta cu probleme legate de sex, indiferent ca este recent format sau este unul de lunga durata.

Exista mai multe lucruri pe care le poti face cand esti nemultumit de sex:

1. Distinge realitatea de fictiune

Fa diferenta intre ceea ce se intampla in realitate si ceea ce vezi in filme. Mass-media si arta pot oferi o imagine ideala, a satisfactiei supreme in dormitor. In viata de zi cu zi, insa, oamenii nu vorbesc deschis despre viata lor sexuala. De aceea nu se stie sau se ignora faptul ca orice cuplu poate avea esecuri in pat.

2. Gandeste-te ce vrei in ceea ce priveste sexul

Esecurile in dormitor ar putea sa fie consecinta tacerii partenerilor. Daca unul dintre ei nu se simte comod sa incerce o anumita pozitie sau nu este deloc incantat de ideea unui joc sexual in costume, este firesc ca lucrurile sa mearga prost. Gandeste-te ce vrei cu adevarat si nu-ti fie teama sa-i spui persoanei iubite. Uneori tacerea partenerilor apare din cauza fricii de a nu-l rani pe celalalt. Prin urmare, acestia prefera sa taca si sa indure o situatie incomoda.

Incearca sa-ti dai seama care este lucrul care te deranjeaza. Poate fi vorba despre momentul prost ales pentru sex, tehnica, chiar si un miros. Dupa ce ai stabilit care este problema, gaseste o modalitate de a-ti exprima dorinta in asa fel incat sa nu ranesti sentimentele persoanei iubite. Ii poti face o propunere sau o sugestie pe un ton prietenos, fara aluzii sau interpretari. Este bine sa ai o discutie cu ea cand sunteti amandoi relaxati, de exemplu cand faceti baie impreuna sau savurati un pahar de vin.

3. Experimenteaza noi pozitii si tehnici sexuale

Imbogateste-ti viata sexuala experimentand cu persoana iubita. Poti incerca cateva accesorii de la un sexshop sau va puteti uita impreuna la un film erotic. Faceti ceva inedit impreuna. Se poate sa descoperiti ca problema era legata de momentul ales pentru sex si ca aveati nevoie sa va reconectati.

4. Apeleaza la sexologi

Daca viata sexuala lasa de dorit in continuare, ar fi bine sa apelezi la un specialist pentru a determina daca este o problema fizica sau psihica.

5. Sexul de slaba calitate - un motiv pentru despartire?

In unele cazuri, in ciuda masurilor luate, viata sexuala nu se imbunatateste. In astfel de cazuri, cei doi sunt singurii in masura sa decida cat de important este pentru ei sa aiba parte de un sex de nota 10. Unele persoane pot avea o relatie foarte buna, chiar daca sexul este de nota 7-8 si sa poata trai asumandu-si acest lucru. Alti oameni considera sexul esential si nu fac compromisuri.

Indiferent de alegere, sexul de slaba calitate ar trebui sa poata fi imbunatatit intotdeauna intr-un cuplu in care cei doi isi doresc cu adevarat sa fie impreuna. In cazul deciziei de despartire, specialistii in relatii atrag atentia ca sexul mediocru nu este un motiv suficient.

Foto: crowdtheories.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare