Sex

#sex #infectie #cuplu #lubrifiant

Cauzele durerilor din timpul sexului

Multe femei se plang de faptul ca intampina dureri in timpul actului sexual, insa nu isi dau seama de unde provine aceasta durere si cum poate fi ea indepartata. Asadar, iata cele mai frecvente cauze ale durerilor din timpul sexului si cum pot fi ele prevenite.

Infectiile

Infectia precum candidoza sau infectia urinara pot provoca dureri in timpul actului sexual. Daca in afara de aceasta durere prezinti simptome precum mancarimi, usturimi sau scurgeri vaginale urat mirositoare, mergi de urgenta la medicul ginecolog pentru a-ti face un control si o serie de analize. Dupa tratamentul pe care il vei urma, sexul va fi din nou o placere. In cele mai multe cazuri, este bine sa mergi impreuna cu partenerul tau la medic, deoarece el poate fi purtator al bacteriei care te-a infectat.

Bolile cu transmitere sexuala

Netratate, bolile cu transmitere sexuala duc la inflamatii pelviene care fac actul sexual dureros. Ca si in cazul infectiilor urinare, unele boli cu transmitere sexuala pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor si a unguentelor (tratamentul trebuie urmat de ambii parteneri).

Uscaciunea vaginala

Uscaciuna vaginala sau lipsa lubrifierii naturale este o alta cauza a durerilor din timpul sexului. Portita de iesire pentru moment este un lubrifiant artificial (cumparat din farmacie), insa daca problema este una de durata, ar trebui sa consulti un medic ginecolog pentru a rezolva definitiv aceasta neplacere.

Sexul inainte de menstruatie

Unele femei au parte de menstruatii dureroase, iar mare parte dintre acestea intampina dureri chiar si atunci cand fac sex cu cateva zile inainte de aparitia acesteia. In acest caz solutia este foarte simpla: evita sa faci sex cu cateva zile inainte de aceasta perioada a lunii.

Himenul integru

Anumite femei inca au himenul intact chiar si dupa mai multe acte sexuale. Acest lucru provine de la elasticitatea himenului, motiv pentru care durerea specifica primului contact sexual apare de fiecare data. In acest caz, himenul se poate rupe pe cale chirurgicala sau se poate astepta pana la prima nastere cand se va rupe in mod natural, dupa care durerilor vor disparea.

Oricare ar fi motivul durerilor, indicat ar fi sa intrerupi temporar actul sexual imediat ce simti durerea, pentru a evita complicatiile si chiar ranile, iar lucrul pe care trebuie sa il faci in cel mai scurt timp este sa descoperi cauza cu ajutorul unui medig ginecolog.
De asemenea, daca tot ajungi intr-un cabinet ginecologic, fa-ti si un test papanicolau, o analiza de secretie si o examinare a sanilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii