Sex

#parteneri cuplu #raport intim #sex #contact sexual #dragoste

Cat de mult sex este deja prea mult

In timp ce stiinta sugereaza faptul ca sexul poate imbunatati starea de spirit si poate reduce anxietatea, e posibil ca acesta sa interfereze totusi cu o viata sanatoasa. Atunci cand e prea mult. Dar cand e oare prea mult? La aceasta intrebare incearca sa raspunda specialistii.

 

Sexul este o parte normala, sanatoasa si distractiva a vietii de adult. Potrivit medicului Ian Kerner, specialist in terapie sexuala, atractia sexuala si compatibilitatea sexuala reprezinta baza celor mai multe relatii de succes.

Totusi, ramane dilema pe care o are multa lume: cand numarul raporturilor sexuale depaseste „norma” si e considerat prea mult.

Potrivit Kinsey Institute, tinerii intre 18 si 29 de ani, au parte, in medie, de 112 raporturi sexuale pe an, in timp ce persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 39 de ani fac sex, in medie, de 86 de ori pe an.

Kerner sustine ca persoanele aflate intr-o relatie stabila trebuie sa faca face sex cel putin o data pe saptamana.

Psihoterapeutul Barry McCarthy sustine ca o partida de amor o data, de doua ori pe saptamana este suficient pentru o viata sexuala sanatoasa. In „luna de miere”, adica in perioada de inceput a unei relatii, cuplurile fac sex de fiecare data cand sunt impreuna, dar frecventa raporturilor intime scade odata ce s-au mutat in aceeasi locuinta.

Uneori, insa, sexul poate deveni inconfortabil pentru unul sau pentru ambii parteneri. Iata cand sexul poate deveni o corvoada.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului