Sex

#scala #grila #grafic #teste #conceptii #bisexualitate

Bisexualitatea: cum iti dai seama ca esti atras de ambele sexe

Bisexualitatea este un termen care da nastere multor conceptii gresite, prejudecati si mituri nefondate. Atractia sexuala pentru ambele sexe este un fenomen real, pe care multi adulti si-l asuma in prezent, fara teama de a fi judecati de cei din jur. Insa intrebarea multor indivizi confuzi din punct de vedere erotic ramane deseori fara raspuns: cum iti dai seama ca esti bisexual?

O definitie concisa a bisexualitatii ar fi constientizarea faptului ca esti atras fizic si emotional atat de persoanele de sex opus, cat si de cele de acelasi sex. Nu inseamna ca aceasta "chimie" trebuie sa fie egala de ambele parti si nici ca un individ bisexual are nevoie sa iubeasca in acelasi timp o femeie si un barbat in mod regulat, pentru a fi cu adevarat satisfacut.

De fapt, psihologii spun ca bisexualii sunt perfect capabili de monogamie, sa respecte o relatie cu un singur partener pe termen lung si sa fie extrem de multumiti de situatie. Tot psihologii au creat un set de teste care sa masoare "fluiditatea" sexuala a oamenilor, pe baza unor principii stiintifice. Doar in acest mod se poate stabili cu adevarat daca cineva este sau nu bisexual.

Iata o parte dintre acestea!

1 Scala Kinsey

Dupa ore intregi de intrebari intime adresate de un psihoterapeut, o persoana confuza in privinta propriei sexualitati poate primi un raspuns cert. Specialistul da cate o nota reactiilor psihologice ale individului, 0 insemnand heterosexualitate, 6 homosexualitate si 3, atractie egala catre ambele sexe. Oamenii notati cu indicative de la 1 la 5 prezinta un anumit nivel de bisexualitate.

2 Grila de orientare sexuala Klein

Creata de psihiatrul bisexual Fritz Klein, grila masoara 7 elemente de sexualitate care reies din trecutul, prezentul si viitorul estimat al persoanei supuse testelor.

3 Atractia duala

In cartea "Dual Attraction" (n.r. - "Atractia duala") lansata de autorii Martin Weinberg, Colin Williams si Douglas Pryor, grila lui Klein este simplificata prin trei variabile: sentimentele sexuale, activitatile sexuale si trairile romantice. Cititorii isi pot autoanaliza orientarea sexuala foarte precis.

4 Graficul cu trei cercuri

Sexologul Antonio Galarza a inventat o schema interesanta cu trei cercuri, menita sa redea complexitatea sexualitatii umane. Specialistul aduce in discutie concepte noi, precum hetero-romantic si homo-platonic, demonstrand grafic faptul ca 70%-80% dintre barbati sunt bisexuali.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare