Sex

#masturbare #beneficii masturbare #masturbare femei

Beneficiile masturbarii pentru sanatatea femeilor

Desi la barbati, masturbarea este vazuta ca o practica normala, la femei, autostimularea este considerata de multa vreme un subiect aproape tabu. Cu toate acestea, masturbarea atrage o multime de beneficii pentru sanatatea femeilor, dincolo de placerea sexuala pe care o ofera! Foarte putine femei stiu exact cat de mult are de beneficiat organismul lor atunci cand se autosatisfac!

Masturbarea feminina este un subiect mult mai putin dezbatut decat cea masculina, desi este o sursa nesecata de beneficii pentru sanatate.

Stimularea organelor sexuale cu ajutorul mainilor sau jucariilor in vederea obtinerii orgasmului este o practica la fel de fireasca la femei, precum la barbati, cercetatorii demonstrand ca toate femeile se masturbeaza si ca unele dintre ele o fac la fel de des precum barbatii.

Elibereaza stresul si iti relaxeaza rapid organismul

Un orgasm intens este tot ce ai nevoie pentru a scapa rapid si sigur de stresul acumulat in ultima perioada in organismul tau. Iar daca nu ai un partener care sa "intermedieze" acest rezultat, poti apela la mainile tale magice sau la "jucariile placerii" (vibrator, margelute etc.).

Combate problemele cu somnul si te ajuta sa dormi mai bine

Suferi de insomnii care nu iti dau pace la fiecare ceas de seara? Apeleaza la masturbare ca la cel mai de incredere somnifer sau sedativ natural.

Pe langa faptul ca elibereaza organismul de stres si il relaxeaza, placerea sexuala obtinuta prin autostimulare ajuta si la secretia melatoninei, hormonul responsabil cu somnul, si a dopaminei, hormonul starii de bine.

In plus, imediat dupa orgasm, organismul elibereaza oxitocina, un hormon cu efect calmant, si endorfine, pregatind astfel organismul pentru un somn adanc si odihnitor.

Intareste musculatura pelvina

Autostimularea constanta este si un exercitiu fizic nemaipomenit pentru musculatura planseului pelvin, intarindu-o si tonifiindu-o, in vederea obtinerii unor satisfactii sexuale mai mari, in viitor.

Masturbarea reprezinta un antrenament viguros si complex pentru zona pelvina, intrucat creste usor tensiunea arteriala, dar si circulatia sangelui la nivelul organelor genitale, accelereaza pulsul si respiratia si pune presiune pe musculatura, "antrenand-o" si pregatind-o pentru un orgasm de vis.

Combate depresia si induce starea de bine

Fiecare climax reprezinta un pas inainte catre o stare de bine. Toate secretiile hormonale care au loc in organism in timpul placerii sexuale au un rol important in combaterea depresiei sau a starilor proaste si in cresterea tonusului psihic.

Imbunatateste si mentine sanatatea cervicala

Daca la barbati, masturbarea scade semnificativ riscul de cancer de prostata, la femei, autostimularea joaca un rol esential in prezervarea sanatatii la nivel cervical.

Potrivit specialistilor, femeile care se masturbeaza frecvent sunt protejate de riscul infectiilor cervicale, dar si urinare.

In plus, autosatisfacerea sexuala pare sa aiba un efect benefic si asupra sindromului premenstrual. Potrivit specialistilor, femeile care se autostimuleaza frecvent manifesta mai putine crampe abdominale si simptome neplacute la menstruatie decat cele care nu o fac.

Te ajuta sa te cunosti mai bine

Masturbarea este un impuls pentru stima sau increderea ta din sine, mai ales in relatiile cu barbatii. In plus, iti ofera sansa de a-ti explora propriul trup si de a afla care sunt miscarile si trucurile prin care ajungi mai usor la orgasm, ceea ce iti poate imbunatati viata sexuala a cuplului, nu doar a ta.

Sursa foto: maraustralis.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare