Sex

#barbati #sex #libidou scazut

Barbatii au mai putin chef de sex decat femeile

A mai cazut un mit! Daca pana acum se credea ca barbatii sunt cei care nu-si pot lua gandul nici macar un minut de la sex, un studiu recent a evidentiat ca lucrurile stau invers si ca femeile sunt mai "pofticioase" decat acestia cand vine vorba de experientele fierbinti din dormitor! Se pare ca barbatii au un libido mai scazut decat femeile!


Barbatii, mai putin dornici de sex decat femeile

Scaderea libidoului este o problema care afeteaza din ce in ce mai multe cupluri moderne. Diminuarea dorintei de sex creeaza tensiuni in cuplu care pot duce pana la destramarea relatiei.

Pana acum, cei mai multi oameni credeau ca femeile sunt cele care au tendinta de a avea un libido scazut si de a gasi frecvent scuze pentru a se sustrage partidelor sexuale din cuplu.

In realitate, barbatii sunt cei care au un apetit sexual mai scazut decat partenerele lor de cuplu. Studiile au demonstrat ca 1 din 3 barbati sufera de probleme cu libidoul, in comparatie cu 1 din 4 femei care experimenteaza aceasta problema de natura sexuala.


Principalele cauze ale libidoului scazut in cuplu

Principala cauza care determina scaderea apetitului sexual la barbati este stilul de viata dezorganizat.

Dieta haotica, alcoolul, fumatul, sedentarismul si lipsa somnului sunt principalii factori care afecteaza viata sexuala a acestora si ii tin departe de dormitorul conjugal.

La femei, problema scaderii libidoului este pusa mai degraba pe seama imaginii de sine foarte scazute si a oboselii.

Ceea ce trebuie sa retina barbatii este ca scaderea apetitului sexual este o problema serioasa, care le poate afecta serios sanatatea si viata personala.

Nu exista o relatie fericita fara o viata sexuala implinita, iar daca acestia nu pot tine pasul cu nivelul de activitate sexuala al partenerelor lor, ar putea aparea o multime de probleme in cuplu: certuri, inselat etc. - care se pot solda, in final, cu o despartire.

Libidoul scazut este o problema de natura sexuala care poate fi rezolvata la medic, chiar daca foarte putini sunt barbatii care apeleaza la tratamente pentru rezolvarea acesteia.

Principala problema cu care se confrunta medicii este ca multi barbati nu iau in considerare cum ar trebui problema apetitului sexual scazut si nu o trateaza corespunzator, ceea ce conduce, in timp, la serioase probleme de natura personala sau medicala.

In functie de cauzele care stau la baza acestei probleme, medicii pot oferi solutii eficiente si personalizate, menite sa le redea barbatilor pofta de sex de odinioara.


Sursa foto: yourenhancer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare