Sex

#contraceptie #prezervativ #inel vaginal #hormoni

Alege metoda contraceptiva care ti se potriveste

Avand in vede multitudinea de optiuni existente atunci cand vine vorba contraceptie , este bine sa le analizezi pe fiecare in parte si sa iti dai seama de metoda potrivita pentru tine. Iata cateva din posibilitatile pe care le ai in ceea ce priveste .


Prezervativul


Prezervativul este una dintre cele mai utilizate metode contraceptive din intreaga lume, insa nu este tocmai apreciat pentru ca nu este intotdeauna la indemana.  Prezervativele sunt accesibile atat din punct de vedere al pretului, cat si in ceea ce priveste achizitionarea.


Prezervativul este recomandat in special persoanelor care au o viata sexuala activa, fara sa aiba totusi un partener stabil.


Din pacate insa, latexul din care este fabricat prezervativul provoaca iritatii si alergii. O persoana din 75 intampina aceasta problema, motiv pentru care trebuie sa se indrepte catre o alta metoda contraceptiva.


Pilulele contraceptive


Contraceptia orala este una foarte practica si comoda, utilizata in special de cuplurile stabile. Pilulele contraceptive sunt preferate de foarte multe cupluri pentru ca datorita lor nu trebuie sa isi mai faca griji in ceea ce priveste o sarcina nedorita.


Totusi, un argument contra este acela ca daca femeia uita sa ia pastila chiar si pentru o zi, sansele ca ea sa ramana insarcinata daca face sex neprotejat sunt mai ridicate. De asemenea, o data la cateva luni, se cere o luna pauza, timp in care cuplul trebuie sa recurga la o alta metoda de contraceptie .



Pilula de a doua zi este de fapt o metoda contraceptiva de urgenta  care se ia imediat dupa un act sexual neprotejat sau in exceptionale (prezervativul s-a rupt). Totusi, aceasta metoda nu este una dintre cele mai recomandate deoarece are un continut foarte ridicat de hormoni.


Pilula de a doua are eficacitate de aproape 90%, iar printre efectele secundare se numara durerile abdominale, oboseala, dureri de cap si ameteli.


Injectia hormonala


O singura injectie in brat, realizata la fiecare 3 luni, va impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul. Totusi, chiar daca injectia inseamna o viata sexuala fara griji, dezavantajul este ca aduce organismului anumite dereglari (deregleaza mentruatia) si pot sa apara dureri intense la nivelul sanilor. Este foarte posibil ca doza de hormoni continuta de anticonceptionale sa nu fie potrivita chiar pentru orice femeie si de aici sa apara aceste efecte secundare.


Inelul vaginal


Inelul vaginal este un dispozitiv din cauciuc care se introduce in o data pe luna si se scoate dupa 4 saptamani. Acest inel elibereaza o cantitate de esterogen si progestin care impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul si sa il fertilizeze. 


Aceasta modalitate de contraceptie are o eficacitate de aproximativ 92%.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii