Sex

#durata partida sex #partida de sex #ejaculare #sex #ejaculare precoce

Afla cat trebuie sa dureze o partida de sex ideala!

Lipsa de timp nu mai poate fi o scuza pentru viata sexuala nesatisfacatoare pe care o ai. Nu si potrivit expertilor, care sustin ca unui cuplu nu ii trebuie mai mult de cateva minute pentru a se bucura de o experienta sexuala pe cinste.

Cat trebuie sa dureze un act sexual

Contrar parerilor multora, nu ai nevoie de o noapte intreaga de amor pentru a te bucura de experiente sexuale pasionale si intense.

Potrivit ultimului studiu intreprins de Societatea Internationala pentru Cercetare si Terapie Sexuala (2010) cu privire la descoperirea duratei ideale a unui act sexual, satisfactia apare dupa 3-13 minute de la penetrare.

Dupa ce au analizat viata sexuala a mai multor cupluri din Canada si SUA, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca o medie de 10 minute de sex este considerata o durata satisfacatoare de partenerii de ambele sexe.

Multe persoane au cazut victime iluziei conform careia le trebuie o noapte intreaga de sex pentru a fi satisfacute sexual. Este o premisa periculoasa care duce adesea la dezamagiri si insatisfactii sexuale, sustine Eric Corty, Profesor Asociat de Psihologie, la Universitatea de Stat ddin Pennsylvenia.

Cat poate rezista un barbat?

Statisticile publicate intr-un articol din 2014 din "Nerve", ce cuprinde si un extras din cea mai noua carte a Dr. Harry Fisch, "The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-ups", arata ca 43% dintre cupluri termina un act sexual in mai putin de doua minute. Este un progres fata de anul 1948, cand celebrul terapeut Alfred Kinsey descoperise ca 75% dintre barbati terminau actul sexual in mai putin de 120 de secunde. Cu toate acestea, nu este deloc o statistica imbucuratoare.

Este ingrijorator faptul ca tot mai multi barbati ejaculeaza in mai putin de doua minute de la debutul actului sexual. Potrivit terapeutilor sexuali, acesti barbati sufera de ejaculare prematura, una dintre cele mai comune disfunctii sexuale masculine.

Potrivit unui studiu olandez derulat in 2005, penisul unui barbat sanatos rezista in erectie o perioada de aproape 8 minute in cadrul unui act sexual. Intervalul de timp este influentat insa de mai multi factori: de modul in care este stimulat de partenera, de ambient sau jucarii sexuale etc.

Sursa foto: thetrentonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului