Sex

#contraceptiv barbati #metode contraceptive #contraceptie

Adio, prezervativ! Contraceptiv pentru barbati, fara reactii adverse si cu efecte timp de un an

Un contraceptiv aflat, deocamdata, in stare de testare, ar putea fi folosit, de barbati, cu rezultate pe urmatoarele 12 luni de la administrare.

Contraceptivul Vasalgel, aplicat barbatilor, este eficient timp de un an de la administrare, timp in care nu are efecte adverse, scrie The Telegraph.

In faza de testare, el a fost administrat pe 12 iepuri, 11 dintre acestia devenind infertili. Niciun animal nu a suferit insa alte reactii dupa injectie.

In cadrul experimentului realizat recent, oamenii de stiinta americani din cadrul companiei nonprofit Parsemus Foundation, au administrat animalelor de laborator doze variate de Vasalgel. Rezultatele studiului au aratat ca 11 dintre ei nu mai aveau spermatozoiz. Initial, in cazul celuilalt iepure, au fost detectate urme de celule spermatice, insa acestea au disparut complet dupa ce i-a fost administrata substanta nou-creata in mod constant.

Pe parcursul intregului experiment, cei 12 iepuri nu au fost capabili sa insemineze femelele cu care s-au imperecheat. Pe de alta parte, atunci cand hidrogelul a fost eliminat din organismul lor, animalele si-au recapatat capacitatea de a fertiliza.

In acest an, cercetarile vor fi reluate, insa, de data aceasta, pe oameni, urmand sa fie introdusa pe piata la inceputul lui 2018.

„Vasalgel are un efect contraceptiv imediat care a durat pe toata durata studiului. Aceasta caracteristica este foarte importanta pentru ca un produs contraceptiv sa poata fi folosit si in cazul oamenilor”, a declarat unul dintre cercetatorii acestui produs.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare