Sex

#fertilitate #conceptie #orgasm femei #teorii

De ce au femeile orgasm? 4 explicatii date de cercetatori

 

 

Toate functiile organismului uman au un rol bine stabilit, asa cum toate procesele fiziologice produc fenomene deloc intamplatoare. Pana si mult ravnitul orgasm are un rol precis in viata noastra, din punct de vedere fiziologic si mental. La barbati, orgasmul apare aproape intotdeauna odata cu ejacularea, deci este necesar pentru conceptie. La femei, "utilitatea" lui nu mai este la fel de clara.

Mai multe echipe de cercetatori au incercat, de-a lungul timpului, sa gaseasca explicatii medicale pentru capacitatea naturala a femeilor de a avea orgasm. Cata vreme o sarcina poate sa apara si fara ca o femeie sa ajunga la orgasm, atunci aceasta traire mareata in cazul urmaselor Evei este o simpla coincidenta fericita? Iata cateva explicatii date de cercetatori in acest sens!

1 Femeile si barbatii au, la baza, acelasi organ genital

Femeile si barbatii se nasc cu aceeasi structura anatomica, arata un studiu despre functia evolutionista a orgasmului feminin, efectuat de profesorul american de antropologie David Puts. Conform rezultatelor studiului citat de  huffingtonpost.com, organele sexuale la fat se dezvolta identic in primele doua luni de la conceptie, ca apoi sa se diferentieze ca forma si functie. 

2 Orgasmul ajuta femeile sa isi aleaga un partener

O alta ipoteza a studiului initiat de antropologul american Puts este aceea ca orgasmul ajuta femeile sa isi aleaga un partener cu gene puternice. In opinia specialistului, organul genital feminin a "invatat" de-a lungul timpului sa declanseze orgasmul, pentru ca femeile sa poata face diferenta intre un partener cu capacitate reproductiva slaba si unul viril, capabil sa aduca pe lume urmasi sanatosi.

3 Orgasmul stimuleaza fertilitatea

Chiar daca orgasmul nu conditioneaza aparitia unei sarcini, unii  cercetatori considera ca acesta are un rol important in stimularea fertilitatii, mai exact in cresterea sanselor ca ovulul sa fie fecundat in timpul actului sexual.

Publicatia de specialitate "Archives of Sexual Behaviour", editata de Kenneth J. Zucker, citeaza ipoteza conform careia contractiile vaginale din timpul orgasmului ajuta la propulsarea spermatozoizilor catre colul uterin.

4 Orgasmul apropie emotional partenerii 

Psihologii motiveaza existenta orgasmului la femei din perspectiva emotionala. Aceasta traire speciala stimuleaza apropierea de partener si intimitatea in cuplu, intrucat organismul secreta dupa climax oxitocina, un hormon linistitor, care determina instalarea unei stari psihologice pozitive, scrie webmd.com.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului