Sex

#viata sexuala #sex #orgasm #placere

7 pasi pentru o viata sexuala de invidiat

Prejudecatile si obiceiurile proaste te pot impiedica sa-ti atingi potentialul sexual maxim. Cu doar sapte pasi simpli, poti sa incepi sa te bucuri de o viata sexuala de invidiat.



Daca vrei ca viata ta sexuala sa se imbunatateasca seminificativ, pune in aplicare cei sapte pasi si bucura-te de efectele pozitive ce pot aparea si in viata de cuplu .


Accepta-ti corpul


Pentru a avea un orgasm reusit, trebuie sa ai o legatura puternica cu propriul corp, sa-l cunosti si sa-l iubesti.

Renunta la autocritica pentru forma sau greutatea corpului tau pentru a te bucura cu adevarat de sex. Nu vei avea o viata sexuala implinita daca nu te simti bine in propria piele si vei rata abandonul extazului.


Nu folosi niciodata sexul ca rasplata sau pedeapsa


In epoca in care drepturile femeii erau limitate, singurul mod de a-si impune punctul de vedere era de a refuza sa faca sex.

Abstintenta ca pedeapsa pentru partener nu este insa niciodata o idee buna. Atunci cand esti in conflict cu persoana iubita , rezolva problemele prin comunicare si nu le lasa niciodata sa iti afecteze viata sexuala.

Cand folosesti sexul drept rasplata, pe care partenerul tau trebuie sa o "merite" inainte, pui in pericol intimitatea relatiei voastre sexuale si transformi sexul intr-un bun ce poate fi valorificat.


Nu iti ignora nevoile


Femeile, mai ales odata ce ajung in postura de mama, invata sa puna nevoile altora pe primul loc. Chiar daca asta te face o mama buna, nu este intotdeauna o idee buna sa aplici aceleasi principii cand vine vorba de sex.

Daca iti reprimi prea mult timp nevoile, vei ajunge sa suferi de frustrari continue. Nu poti avea o viata sexuala de invidiat daca nu stii ce iti doresti si ce nu iti doresti.


Comunica cu partnerul


Odata ce ti-ai stabilit nevoile si limitele, comunica-le cu partenerul. Absenta comunicarii in pat duce la contacte sexuale putin satisfacatoare.

Sexul in absenta comunicarii este mediocru si nu trebuie sa-i ceri persoanei iubite sa-ti citeasca gandurile. Compatibilitatea nu tine de modul in care partenerul ghiceste ce vrei, cand vrei, ci de modul in care va intelegeti atunci cand comunicati.


Elimina tot ce iti distrage atentia


De la electronice pana la animalul de casa, nimic care iti poate distrage atentia nu are ce cauta in dormitor. Stinge televizorul si inchide sau muta telefoanele mobile atunci cand vrei sa faci sex.

Animalele de companie, fie ca e vorba de un caine care maraie in colt sau de o pisica care incepe sa toarca tocmai cand te apropii de orgasm, nu au ce cauta in dormitor.


Creeaza un flux al placerii


Sexul de calitate are loc atunci cand amandoi partenerii sunt atenti la ce ii face placere celuilalt si stabilesc si o conexiune emotionala.

Daca persoana iubita are impresia ca te gandesti la altceva, atmosfera va fi stricata. Acorda atentie placerii partenerului si o vei primi inapoi.


Nu uita de simtul umorului


Pentru a te bucura la maxim de viata ta sexuala, nu trebuie sa lasi simpul umorului la usa dormitorului. Aspectele comice ale gafelor sau accidentelor pot elimina o atmosfera tensionata, iar sexul fara umor nu este la fel de bun.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare