Sex

#cercetari #sex #cercetatori #mituri sex #cercetari demontate

7 mituri despre sex, demontate de cercetatori

Faptul ca sexul ajuta la slabit sau ca barbatii care au probleme cu inima risca sa moara in timpul unei partide de amor sunt doar mituri. Cel putin asta sustin cercetatorii, citati de Daily Mail, publicatie care a realizat si un top al miturilor care trebuie desfiintate.

1. Putem intui cat de dotat este un barbat in functie de dimensiunea nasului, a talpilor sau a palmelor acestuia. Fals, spune cercetatorii. Nu exista dovezi clare ca barbatii cu un numar mare la picior sunt mai dotati pentru sex.

2. Barbatii sunt mai activi sexual la 18 ani, iar femeile, la 25 de ani. Studiile au aratat ca barbatii necasatoriti fac mai mult sex in jurul varstei de 30 de ani, iar activitatea sexuala a femeilor este mai intensa pana la 30 de ani!

3. Sexul ajuta la slabit. Adevarul este ca in timpul unei partide de sex se ard in jur de 125 de calorii, deci foarte putin.

4. Barbatii se gandesc la sex la fiecare 7 secunde. Greu de crezut pentru ca acest lucru ar insemna ca barbatii nu pot face nicio alta activitate. Cu toate acestea, potrivit unor cercetari recente, jumatate dintre barbati au recunoscut ca se gandesc zilnic la sex, in comparatie cu doar 19% dintre femei.

5. Barbatii care au probleme cu inima pot muri in timp ce fac sex. Medicii sunt de parere ca nici macar cei care au suferit atacuri de cord nu au de ce sa se teama intrucat efortul in timpul unei partide de amor este similar celui pe care il face o persoana care urca pe scari doua etaje.

6. Anticonceptionalele ingrasa. Pilulele contraceptive care se vand acum au un nivel mic de hormoni, iar doua cercetari importante au demonstrat ca folosirea lor nu duce la ingrasare.

7. Sportivii nu trebuie sa faca sex inaintea competitiilor. Stiinta sugereaza exact opusul acestui mit. Un studiu a demonstrat ca barbatii care au facut sex cu o noapte inainte au avut a doua zi un nivel mai ridicat de testosteron fata de cei care nu facusera sex.

Sursa foto: healthydunia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare