Sex

#afrodisiac #viata sexuala #dragoste

7 afrodisiace care functioneaza perfect

Doar in cele mai fericite cazuri viata sexuala a cuplurilor ramane constanta. De regula, insa, perioadele cu apetit sexual crescut alterneaza cu unele in care pofta pentru raporturi amoroase este scazuta. Femeile sunt cele care se ingrijoreaza de absenta libidoului partenerilor de viata.

Exista insa solutii la indemana pentru a stimula poftele sexuale. Iata doar cateva dintre ele, la indemana oricui:

Sofranul

Despre Cleopatra, Regina Egiptului, se spune ca, inainte de a face dragoste, facea bai in apa parfumata cu sofran. Unele studii sustin ca sofranul are proprietati antidepresive, intrucat ajuta la metabolizarea serotoninei, neurotransmitatorul care genereaza bunadispozitie. In momentul in care te simti deprimat sunt mari sanse sa nu ai chef de atingeri romantice. Specialistii citati de Reader’s Digest sugereaza ca ar fi mai bine sa folosesti sofranul in preparatele pe care le mananci, decat sa iei din suplimente alimentare.

Mierea

Efectul afrodisiac al mierii este nu a fost stabilit stiintific, insa e clar ca gustul si textura sa sunt extrem de senzuale. Mierea contine bor, care, teoretic, stimuleaza hormonii sexuali.

Culorile roz si portocaliu

Vei fi surprinsa sa afli ca perceptia culorilor poate avea o influenta importanta asupra apetitului sexual. Rozul, spre exemplu, este o culoare linistitoare si induce starea de relaxare. Portocaliul este asociat cu centrul sexual, cunoscut si ca chakra sacrala, stimuleaza pofta de mancare si reduce oboseala. Daca vrei sa ii oferi partenerului o cina relaxanta si stimulanta sexual, pune pe masa un buchet de lalele ori de garofite roz si prepara pentru desert o placinta cu dovleac. Si, de ce nu, poarta niste desuuri intr-una dintre culorile amintite.

Smochinele

Acestea sunt bogate in magneziu. Acest mineral este necesar in vederea producerii de hormoni sexuali precum androgenul si estrogenul, care controleaza libidoul. Aminoacizii maresc productia de oxid nitric, important pentru dilatarea vaselor de sange si cresterea fluxului de sange in organism.

Calatoriile

Iata o scuza nemaipomenita pentru a-ti face bagajele si a pleca undeva departe. Potrivit unui studiu realizat de Expedia, vacantele petrecute oriunde altundeva decat acasa pot stimula apetitul sexual prin reducerea nivelurilor de cortizol si imbunatatirea stimei de sine.

Muzica

Pentru a-ti spori romantismul, da drumul la muzica. Dupa studierea imaginilor creierului, cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal au descoperit ca ascultarea muzicii elibereaza numit dopamina si serotonina, doi neurotransmitatori responsabili pentru starea de bine.

Ciocolata

Oamenii de stiinta atribuie ciocolatei un rol afrodisiac dovedit. Contine feniletilamina, care provoaca o o stare euforica si atractie sexuala. Si poate acum vei intelege mai bine de ce se ofera in dar ciocolata de Valentine’s Day.

Sursa foto: ness-photography.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului