Sex

#sex #femei #greseli

6 greseli pe care le fac femeile in sex

De fiecare data cand viata noastra sexuala devine usor monotona, tindem sa dam vina pe barbati. Ne gandim ca ei oricum nu prea stiu ce ii provoaca placere unei femei si uite asa ii transformam in tintele perfecte atunci cand vine vorba de acuze. Dar nu poate fi si vina femeii? E adevarat, barbatii au si ei lista lor de pacate atunci cand discutam de erori in dormitor, dar un blues se danseaza in  doi, nu in unul.

Expertii in sex si relatii sunt de parere ca femeile, la randul lor, fac multe greseli atunci cand vine vorba de sex. Binenteles ca acestea difera in functie de personalitatea fiecareia in parte, insa sunt cel putin sase greseli comune tuturor femeilor. Care sunt ele si ce poti face pentru a le evita si a avea astfel o viata sexuala implinita ramane de vazut in cele ce urmeaza.

 

1 Sa nu preiei initiativa

 

Multe dintre noi avem impresia ca daca preluam  noi initiativa atunci cand vine vorba de sex, lovim cu putere in eticheta unei adevarate lady. Nu vrem pana la urma sa parem prea insistente sau prea disperate. Cu toate acestea, uitam ca o femeie simte dorinta sexuala la fel ca un barbat. Din cauza unei prejudecati sociale ne reprimam astfel instinctele si preferam sa stam in banca noastra pana face el primul pas in sex.

Expertii sunt de parere insa ca aceasta gandire puritana este total gresita, atata vreme cat nu vrem sa-i transmitem partenerului  de viata ca suntem un soi de calugarite care nu cunosc termeni precum libidou , orgasm sau punctul G.
Multi barbati considera ca, daca preiau intotdeauna initiativa in pat, se va ajunge la un dezechilibru in ceea ce priveste scala pasiunii intr-o relatie. Ei vor sa fie condusi de partenerele lor la fel cum si femeile vor.

Multi dintre ei cred ca femeia este mai putin interesata de activitatile sexuale decat barbatul si din acest motiv multi nu stiu cum sa actioneze. Insa, n-ai idee cate femei sunt la fel de dornice din punct de vedere sexual ca si barbatii.

 

2 Sa te stresezi de cum arati

 

Sa te gandesti la cum arati in timpul unei partide de sex te face sa te simti inconfortabil si de aici dispare si sansa ta de a avea orgasm.

Astfel, uita de grasimea de pe abdomen, celulita de pe coapse sau machiajul de pe fata, daca chiar vrei sa simti placere. Trebuie sa-ti acorzi permisiunea de a avea orgasm. Un barbat nu este atras doar de sanii sau posteriorul tau ci si de gemetele pe care le scoti tu atunci cand el te atinge si asta pentru ca barbatii se excita atunci cand vad ca femeia simte placere.

De altfel, un studiu realizat de antropologistii de la Rutgers University (S.U.A.) a demonstrat ca barbatii, in timpul actului sexual, nu observa la o femeie nici macar jumatate din defectele care o obsedeaza pe ea.

 

3 Sa crezi ca pentru barbati sexul e la intamplare

 

Notiunea potrivit careia femeia nu este o fiinta sexuala si ca barbatul este un obsedat sexual este pentru multi perimata, insa altii o iau drept fapt.

Este drept, barbatii pot face sex la intamplare, insa si femeile. Iar, pentru cei de gen masculin, sexul  poate fi  chiar o treaba serioasa, o responsabilitate si o posibilitate de a duce relatia la un nivel mai profund.

De altfel, potrivit unor studii americane, multi barbati se preteaza aventurilor de-o noapte doar in speranta ca aceasta va duce la cladirea unei relatii pe termen lung.

 

4 Sa crezi ca tot timpul el are chef de sex

 

Binenteles, majoritatea pustilor si tinerilor pana in 25 ani au chef de sex la orice ora din noapte si din zi. Insa, acest lucru nu este valabil atunci cand vorbim de barbatii maturi. Stresul de zi cu zi, familia, jobul, facturile, datoriile,  sunt si pentru ei imedimente care afecteaza libidoul, ca si la noi. Probabil acest lucru va surprinde pe multe femei, mai ales ca acestea tind sa o ia personal atunci cand barbatul lor nu este incantat de ideea unei partide de sex rapide dupa masa.

Femeile se stiu si sunt constiente de faptul ca atunci cand nu au chef de sex nu inseamna ca nu-si mai iubesc barbatul, insa atunci cand descopera ca acesta nu vrea sa faca sex spun repede „E clar nu ma mai iubeste”. Total neadevarat. „Ba da, te iubeste, doar ca nu vrea sa faca sex... acum!”

 

5 Sa nu-i dai indicatii

 

Sa vorbesti deschis de sex, de ce iti place si de ce nu iti place, poate fi adeseori inconfortabil  chiar daca te afli intr-o relatie de lunga durata in care te simti apropiata de partener. Insa, aceasta este singura cale de a obtine satisfactie sexuala intr-o relatie.

Niciun barbat nu poate duce o femeie la orgasm atata vreme cat aceasta nu isi asuma responsabilitatea propriei experiente sexuale. Nici cel mai bun amant nu va stii ce vrea o femeie atata vreme cat aceasta nu gaseste o cale de a-i transmite ce-i place si ce nu. Vestea buna insa in toata aceasta poveste este ca un barbat tinde sa fie insistent atunci cand vine vorba de satisfacerea unei femei, ca atare ca, daca n-ai curaj sa-i spui prima oara, vei mai avea ocazia.

Si atunci cand i-o spui,  ai grija sa o faci in asa fel incat sa nu ii ucizi ego -ul, va aprecia lucrul acesta.  Barbatii sunt niste ascultatori foarte buni in dormitor atata vreme cat tu esti deschisa comunicarii.

 

6 Sa te superi atunci cand iti propune ceva nou

 

Dupa ce esti cu cineva de o buna bucata de timp, este normal sa doresti sa condimentezi putin lucrurile. Doar pentru ca barbatul tau vrea sa incerce ceva nou nu inseamna ca nu este multumit de tine sau de viata voastra sexuala. Nu o lua personal.

Binenteles ca asta nu presupune  sa accepti orice. Daca barbatul tau iti cere sa incerci ceva care care ti-ar provoca neplacere sau disconfort, spune-i clar in fata ca intrece limita. Fa-o insa argumentat si diplomat, nu este cazul sa-l faci sa se simta prost si sa-l inhibi.
 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

 

www.fashion- lifestyle. net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare