Sex

#varsta #cuplu #experienta #sex #simulare #tandrete

5 tipuri de sex experimentate de femei de-a lungul vietii

Sexul, la fel ca orice alta parte importanta din viata unei femei, sufera transformari de-a lungul vietii. Ele nu sunt intotdeauna spre "mai bine" sau "spre mai rau", ambele extreme fiind posibile, in functie de personalitate si de circumstantele vietii.

Cand faci un lucru frecvent si pe o durata lunga de timp, devii expert in infaptuirea lui, nu-i asa? Cand vine vorba despre sex, nu se reduce totul la exercitiu si experienta. Pe drum, pot interveni un milion de factori care influenteaza viata sexuala a unei femei, in sens pozitiv si negativ, pana in punctul in care sexul nu mai este la fel "ca inainte".

Iata ce tipuri de sex experimenteaza femeile de-a lungul vietii, potrivit clasificarii facute de autoarea americana Janie Emaus!

1 Sexul iepuresc

La inceputul vietii sexuale, sexul este o experienta exploratoare pentru femei, mereu pe lista lucrurilor prioritare si perfecte oriunde, oricat si oricand. Starea fiziologica, energia, timpul si euforia romantica sunt favorabile, deci sexul nu poate fi decat "iepuresc": des, dar nu neaparat satisfacator (autocunoasterea vine mai tarziu).

2 Sexul "nu te uita!"

Mult mai tarziu la varsta adulta, o femeie ajunge sa isi cunoasca nevoile si atinge culmi inalte ale placerii, insa incepe sa se "ascunda" mai mult: apar semne ale efectului gravitatiei asupra trupului (sani lasati, posterior mai putin ferm, riduri etc), aducatoare de complexe fizice care dau nastere sexului "nu te uita!".

3 Sexul grabit

Dupa intemeierea unei familii cu copii care ii acapareaza tot timpul si energia, o femeie incepe sa cunoasca sexul grabit, "strecurat" din cand in cand printre orele pline ale zilei. De multe ori, acest tip de sex pierde teren in favoarea somnului, cel din urma fiind mult mai atragator cand extenuarea preia "conducerea".

4 Sexul "cuibului gol"

Dupa maturizarea copiilor si plecarea lor in lume, o femeie ajunge sa guste "sexul cuibului gol", cand ramane din nou singura cu partenerul de viata, intr-o locuinta pustie, cu mult timp la dispozitie. In lipsa problemelor de cuplu, sexul ia o forma tandra, lenta, satisfacatoare mai degraba emotional, decat pasional.

5 Sexul "broasca testoasa"

Desi nu multe cupluri aflate la varsta a doua ajung sa il practice, sexul "broasca testoasa" exista si este un soi de antonim al sexului iepuresc. El poate sa se rezume la un preludiu cu contact sexual minim (ori doar simulat), dar care sa aduca multa satisfactie partenerilor (dorinta nu dispare nici la cele mai inaintate varste!).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare