Sex

#dorinte sexuale #mituri sex femei #mit libido #mit activitate sexuala

5 mituri despre dorintele sexuale ale femeii, demontate de experti

Declansarea dorintei sexuale este data de un cumul de factori de ordin fizic si psihic. Atunci cand te simti bine, dorinta sexuala creste, insa in momentele in care resimti stresul mai acut, libidoul scade. Dar cand vine vorba despre dorintele sexuale ale reprezentantelor sexului frumos, exista diverse lucruri mai mult sau mai putin adevarate ce sunt intiparite in mintea fiecaruia. Iata cinci mituri despre dorintele lor sexuale, decodificate de expertul in relatii si cupluri cercetatoarea Kristen Mark.

1 Mitul dorintei sexuale scazute la femei

Femeile nu au o dorinta sexuala mai scazuta decat barbatii. Cercetarile au aratat ca atat femeile, cat si barbatii pot avea la un moment dat libidoul  scazut. Depinde de fiecare cuplu in parte cum variaza raportul apetitului sexual.

2 Mitul dorintei, preludiului si al orgasmului

Dorinta nu trebuie sa existe neaparat inaintea preludiului. Potrivit modelului Masters&Johnson, raspunsul sexual este linear, nu include si dorinta. Cateodata, chiar daca nu ai nici o dorinta de a face dragoste cu partenerul, un mic sarut pe gat, o imbratisare tandra sau o mangaiere fina pot fi acel factor declansator care sa te stimuleze pentru a ajunge in pat.

Potrivit lui Kristen Mark, nu este nimic in neregula cu tine daca iti lipseste dorinta inaintea stimularii.

3 Mitul potrivit caruia aproape 50% dintre femei sufera de disfunctie sexuala

Potrivit cercetatoarei, in diverse publicatii sau conferinte tematice, inca se mai citeaza un studiu efectuat in 1999 a carui concluzie este ca 43% dintre femei sufera de disfunctii sexuale.

In opinia ei, acest studiu este eronat, fiind bazat pe raspunsuri cu Da sau Nu, unde participantii au fost intrebati daca au intampinat una din sapte probleme timp de doua luni in decursul unui an. Daca femeile spuneau Da la una dintre problemele sexuale enumerate, atunci se incadrau in categoria celor cu disfunctie sexuala.

4 Mitul ca sunt putine femeile cu un apetit sexual crescut

Un studiu despre "femeile sexual active", publicat recent de Wentland and colleagues, a descoperit ca peste jumatate din cele 932 de femei chestionate au putut fi clasificate ca fiind deosebit de active din punct de vedere sexual.

5 Mitul potrivit caruia femeile au dorinte sexuale diferite de cele ale barbatilor

Nu este adevarat, sustine Kristen Mark. Dorintele variaza la fel de mult in cazul celor doua sexe, ele fiind mai degraba un lucru ce tine de relatia in sine, decat de sexul partenerilor.


Sursa foto: cbc.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare