Sex

#intimitate #sex #viata intima #viata sexuala

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre viata sexuala

Am putea crede ca stim totul despre viata sexuala, ca doar nu se inventeaza nimic nou la acest capitol. Totusi, terapeutii de cuplu sustin ca multi pacienti care trec pragul cabinetelor lor confunda anumite probleme sau trateaza cu superficialitate altele, lucru care le poate afecta intimitatea.

Iata ce trebuie neaparat sa stii despre viata sexuala:

Problemele sexuale pot avea o cauza medicala

Multe persoane se invinovatesc pentru disfunctionalitatile sexuale, fara sa se gandeasca insa ca acestea ar putea avea o cauza medicala care necesita interventia unui specialist. Spre exemplu, daca o femeie are o relatie puternica si armonioasa, dar cu toate acestea se confrunta cu probleme sexuale care persista peste sase luni atunci la baza acestora ar putea sta o problema medicala. Acelasi lucru se intampla si cu disfunctia erectila la barbati. Nu trebuie pusa doar pe seama lipsei atractivitatii in cuplu, ci trebuie cautate inclusiv cauze medicale.

Comunicarea este cheia unei vieti sexuale sanatoase

Pentru multe cupluri poate parea destul de ciudat sa vorbeasca despre sex, chiar daca au o relatie sexuala perfecta. Insa expertii considera comunicarea ca instrumentul util pentru rezolvarea tuturor problemelor. Sa vorbesti despre sex este la fel de important ca si sexul in sine. Te poate ajuta sa evaluezi ceea ce iti doresti. Potrivit specialistilor, discutiile despre relatia intima nu trebuie sa aiba loc doar in dormitor, ci chiar si dimineata, la o cafea, sau in timpul unei plimbari relaxate.

Nu e nimic rau sa te simti atrasa si de alte persoane

Atractia are loc chiar daca esti casatorita si ai o relatie matrimoniala fericita. De aceea, nu trebuie sa te simti vinovata daca experimtentezi atractia fizica fata de un alt barbat. Casatoria nu reface fiziologia, suprimand implicit dorinta sexuala fata de o alta persoana decat partenerul. Daca ai fost atrasa de barbati si inainte de a fi maritata cel mai probabil vei fi in continuare si nu e nimic rau in asta. Pentru ca nu inseamna ca urmaresti sa obtii implicare sexuala sau emotionala din partea persoanei respective.

Nu lasa problemele nerezolvate

Multe persoane evita sa infrunte problemele de natura sexuala care apar in cuplu, astfel ca situatia tinde sa scape de sub control. Se ajunge de multe ori ca relatiile intime sa nu mai prezinte niciun fel de placere, iar sexul sa devina o „datorie” de cuplu. Problemele din dormitor trebuie insa rezolvate si puse sub pres.

Programarea sexului e o idee buna

Ar putea parea ridicol, insa programarea raporturilor intime poate fi cheia pentru mentinerea scanteii intr-o relatie pe termen lung. Sexul programat poate fi la fel de erotic, de pasionatl si placut ca intalnirile spontane. In plus, pe masura ce responsabilitatile cresc, planificarea raporturilor sexuale creste probabilitatea ca ele chiar sa aiba loc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului