Sex

#relatie narcisist sexual #nercisist sexual #narcisit #relatie #cuplu

3 semne ca esti intr-o relatie cu un narcisist sexual

Un partener care nu se gandeste decat la satisfacerea dorintelor sale in dormitor si mai putin pe cele ale tale nu este deloc cea mai potrivita persoana pentru o relatie. Celalalt se va simti tot timpul neimplinit in viata intima, dar si in alte aspecte ale relatiei de cuplu. Iata cum recunosti un narcisist sexual, care este indragostit doar de propria persoana:

Te flateaza, insa doar la inceputul relatiei

O astfel de persoana va face orice ca sa te cucereasca, inca din primele clipe in care a pus ochii pe tine. Va actiona exact ca un bun specialist in vanzari, punand la bataie toate armele posibile de seductie: daruri, cine romantice, excursii.

Va folosi totul ca sa te manipuleze, sa ajungi cat mai repede in patul sau. El va dori sa obtina tot ceea ce este mai bun de la tine, astfel incat sa iti doresti ca in pat sa ii satisfaci placerile.

Simte mereu nevoia de laude

Un astfel de barbat adora sa-i faci complimente tot timpul, fiindca ii place nespus sa fie in centrul atentiei. Exact asa se comporta si in pat, asteapta tot timpul de la tine sa-i spui cat de bine te simti cu el. De asemenea, cand face dragoste cu tine si simti ca el priveste actul sexual ca pe un mod de a-si arata performantele sexuale si actioneaza mecanic, lipsit de emotie, este semn ca te intalnesti cu un narcisist sexual.

Un alt semn de narcisism este si daca ia foc atunci cand este dornic sa faca amor, iar tu nu iti doresti asta. Pentru o astfel de persoana este foate greu sa accepte un refuz si iti poate raspunde printr-o criza de nervi sau poate face afirmatii sarcastice.

Lipsa de tandrete

In orice relatie se poate intampla ca unele pardide de amor sa fie mai putin pasionale, din diferite motive. Insa cand acest lucru se intampla frecvent, fiindca partenerul tau nu te alinta niciodata, nu iti ofera mangaieri si soapte fierbinti la ureche, insa asteapta acest lucru de la tine, este semn ca ai de-a face cu un narcisist. Da dovada de egoism, caci se gandeste doar la satisfacerea propriilor dorinte si nevoi.

Mai mult, nici nu incape vorba de tandreturi dupa ce ati facut dragoste. Pentru el nu inseamna nimic sa te tina strans in brate, ci se va intoarce pe partea cealalta a patului, pentru un somn bun.

Numeroase studii au aratat ca narcisistii sexuali sunt mai predispusi sa insele, ba mai mult cazurile de violenta domestica cresc in randul lor, potrivit psychologytoday.com.

Sursa foto: psychologytoday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului