Sex

#imbunatatire viata sexuala #viata sexuala

3 metode simple pentru a-ti imbunatati viata sexuala

In general, viata sexuala nu urmeaza o traiectorie constanta, fiind momente de stagnare, placeri intense sau rutina. Fie ca te afli sau nu intr-o relatie stabila, stii bine ca exista momente atunci cand viata sexuala are de suferit, fie din motive care tin de sanatatea partenerilor, fie din lipsa de comunicare sau din frustarile si blocajele de la nivel mental.

Probleme precum ejacularea precoce, erectiile slabe, libidoul scazut pot afecta serios gradul de satisfacere si placerea resimtite in dormitor. Nici femeile nu sunt ocolite de probleme legate de performanta sexuala, aici intervenind simptomele sindromului premenstrual, dereglarile hormonale si unele infectii la nivelul tractului uro-genital.

Insa, pentru probleme usoare exista intotdeauna solutii simple, care se pot dovedi eficiente in mentinerea dorintei sexuale, intensificarea orgasmului si in apropierea la nivel afectiv a partenerilor. Intimitatea sexuala intr-un cuplu este esentiala pentru consolidarea relatiei, exprimarea sentimentelor de apreciere si afectiune. In cazul barbatilor, presiunea este cu atat mai mare cu cat o performanta slaba in pat poate duce la blocaje la nivel mental, care duc inevitabil la reducerea libidoului si la experiente sexuale din ce in ce mai rare, din teama de ridicol sau esec.

Astazi vom descoperi cateva aspecte importante de care este bine sa tii cont, atunci cand observi ca au loc schimbari negative in viata intima, nimic nu mai merge ca inainte sau performanta sexuala iti afecteaza stima de sine si increderea in puterea de seductie.

Relaxarea mentala

Daca tinem cont de contextul vreumurilor actuale, nivelul ridicat de stres este o problema care afecteaza diferite aspecte ale vietii de zi cu zi. Aici este inclusa si viata intima, care de cele mai multe ori are de suferit, din cauza problemelor si grijilor care se acumuleaza, iar partenerii nu se mai pot dedica pe deplin actului in sine, ramanand ancorati in angoasa rutinei zilnice. Acest fapt este valabil in cazul ambelor sexe, dar se observa in general, probleme mai mari in cazul barbatilor atunci cand vine vorba de stres, anxietate si depresie.

Aceste stari si manifestari emotionale pot duce la probleme in mentinerea erectiei si la atingerea unui punct culminant al actului sexual. Totul se rasfrange asupra bunastarii cuplului, unde daca nu exista comunicare, se pot isca neintelegeri si frustrari.

Astfel, ai nevoie in mod constant de timp pentru tine, de cel putin 3 ori pe saptamana, perioada in care sa te relaxezi pe deplin, sa-ti pui gandurile in ordine si sa te gandesti cu adevarat la ceea ce conteaza pentru a te simti implinit.

Poti pune in practica hobby-urile preferate, plimbari, activitati distractive si tot ce te ajuta sa te deconectezi de la tumultul vietii agitate de zi cu zi. Vei vedea ca astfel, te vei putea implica din nou cu dorinta si curaj in satisfacerea personala si a partenerului, vei putea exprimenta cu placere senzatii noi si micile probleme, precum ejacularea precoce ocazionala si erectiile slabe se vor rezolva de la sine. Pentru mai multe detalii privind imbunatatirea vietii sexuale pe toate planurile, gasesti pe Sexis.ro locul perfect pentru toti cei care doresc sa treaca la un alt nivel in ceea ce priveste sexul sau pentru cei care cauta solutii la problemele cele mai intime.

Miscarea fizica

Cel putin 30 minute de miscare fizica pe zi sunt recomandate pentru mentinerea sanatatii generale a corpului. Dar la fel de benefica este si pentru sporirea dorintei sexuale si a performantei in dormitor.

Barbatii care merg la sala de cel putin 3 ori pe saptamana au observat o imbunatatire considerabila in mentinerea erectiilor mai puternice, pentru timp mai indelungat. Prezinta de asemenea o rezistenta fizica mai mare la efort, ceea ce ajuta la satisfacerea pe deplin a partenerei si la experimentarea de senzatii si pozitii noi.

Prin exercitii fizice intense este stimulata productia de testosteron, ceea ce duce la cresterea libidoului, la imbunatatirea calitatii spermei si la intensificarea orgasmelor. Gasesti pe sexis.ro/senzualitate-masculina/ solutii la cele mai frecvente probleme barbatesti, dar si sfaturi pentru un plus de senzualitate si performanta sexuala.

In vederea sustinerii efortului fizic si cresterii masei musculare exista o serie de suplimente organice care fac minuni pentru conditia fizica si performanta sexuala. Tot acolo gasesti informatii despre aceste suplimente, care sunt cele mai bune de pe piata si efectele asupra corpului.

Alimentatia

Fara sa ne dam seama, alimentatia zilnica joaca un rol esential in mentinerea dorintei sexuale, a rezistentei fizice din timpul actului sexual si a sanatatii sistemului reproducator.

Este indicat sa consumi cat mai multe grasimi sanatoase, cum ar fi acizi grasi Omega-3, regasiti mai ales in peste si nuci, pentru ca acestea ajuta la secretia normala a hormonilor sexuali, valabil pentru ambele sexe. De asemenea, a se evita pe cat posibil consumul prea mare de carbohidrati, pentru ca acestia afecteaza nivelul normal de energie al organismului si acest lucru se resimte si la nivelul dorintei sexuale si a performantei in pat.

Atentia foarte mare la nivelul crescut de colesterol, deoarece grasimea depusa pe peretii arterelor impiedica o buna circulatie a sangelui, ceea ce afecteaza activitatea organelor genitale, prin erectii cu probleme la barbati si lubrifiere insuficienta in cazul femeilor. Astfel se va evita consumul des de mancaruri procesate, fast-food, bogate in zahar si grasimi saturate. Pentru a intelege mai bine riscurile la care te expui printr-un stil de viata nesanatos, viziteaza aceasta pagina dedicata sanatatii sexuale, undei vei putea afla detalii despre principalele afectiuni si probleme genitale, tratamente si sfaturi pentru sanatatea sistemului reproducator.

Concluzie

Imbunatatirea vietii sexuale poate reprezenta pentru multe persoane sporirea increderii in sine, consolidarea relatiei cu partenerul sau experimentarea de senzatii noi. De cele mai multe ori, stresul este unul dintre cei mai mari inamici a unei vieti sexuale implinite, contribuind la formarea blocajelor mentale si a frustrarilor.

Alimentatia joaca la fel un rol important, pentru ca poate influenta secretia hormonilor sexuali si circulatia sangelui, esentiala pentru functionarea normala a organelor genitale. Daca nu este cazul de tratament medical, atunci unele schimbari ale stilului de viata pot face diferenta, cum ar fi alimentatia sanatoasa, odihna, relaxarea mentala, comunicarea cu partenerul si unele suplimente organice pentru potenta sau fertilitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului