Sex

Voce mai sexi, in perioada fertila

Vocea femeilor devine din ce in ce mai atragatoare odata cu cresterea fertilitatii. Aceasta este concluzia la care au ajuns oameni de stiinta din cadrul Universitatii de stat din New York.

 

Pentru a da acest raspuns, cercetatorii au inregistrat vocile a mai multor femei in patru reprize, corespunzand fiecaruia o perioada diferita a ciclului menstrual. Aceste inregistrari au fost ascultate de voluntari, atat barbati cat si femei.

Acestia au notat vocile auzite de la 1 la 10 in functie de cat de atractive li s-au parut. La sfarsitul studiului, s-a remarcat faptul ca majoritatea a fost de parere ca vocea femeilor este mult mai atragatoare in perioada cea mai fertila fata de alt moment al ciclului menstrual.

Aceste fenomen se explica destul de simplu, potrivit autorilor acestui studiu. Laringele este supus hormonilor sexuali. Mai precis, vocea se modifica in functie de concentratia si de influenta lor in timpul ciclului menstrual. Acesta demonstratie arata pe de-o parte ca femeile sunt diferite in functie de fazele ciclului, iar pe de alta ca si ele pot cunoaste de asemenea o perioada asemanatoare ciclului mamiferelor (oestrus). Insa, daca din punct de vedere fiziologic, corpul feminin pune in aplicare tehnici de seductie pentru a-si atrage partenerul, este destul de dificil sa se vorbeasca de oestrus.

Totusi, vocea se pare ca ar poseda o putere supraestimata in relatiile barbat-femeie si in ceea ce priveste reproducerea. Hormonii sexuali pot influenta in mod deosebit coardele vocale si laringele, conferind o intonatie diferita, mai sexy si mai provocatoare, cuvintelor. Si din alte studii s-a demonstrat faptul ca barbatii prefera un ton inalt deoarece este asociat cu tineretea si fertilitatea femeii.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

  •   2008-05-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragomir

Vezi toate articolele

Articole din sex

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Comunicarea asertiva si rolul ei in mentinerea relatiilor

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Da! Si barbatii sufera de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii