Sex

#sex #orgasm #orgasm feminin #tipuri de orgasm

Stiai ca exista 7 tipuri de orgasm feminin? Iata care sunt acestea!

Probabil ca toate lumea cunoaste cele patru forme "consacrate" ale orgasmului feminin: orgasmul vaginal, cel clitoridian, cel mixt si cel multiplu.

Femeile trebuie sa fie fericite ca beneficiaza de mai multe tipuri de climaxuri, cand barbatii se multumesc cu un singur fel de orgasm toata viata. Si mai mult decat atat, exista persoane care sustin ca varietatea orgasmului, in cazul femeilor, nu se limiteaza la 4, ci la 7 forme de a atinge culmile placerii.

Annie Sprinkle, una dintre cele mai celebre femei din nisa sexologilor Americii din anii 80-90, vorbeste despre cele 7 tipuri de orgasm pe care le-a experimentat personal.

1. Orgasmul in timpul somnului

In anii '50, peste 37% din populatia feminina americana a marturisit in cadrul unui sondaj extins ca a experimentat orgasmul in timpul somnului. Acesta poate fi legat de visele erotice si uneori se manifesta precum orgasmul clitoridian, cu contractii vaginale.

2. Micro-orgasmul

Micro-orgasmul sau orgasmul celular poate fi obtinut doar prin concentrare si este o forma care necesita stimulare fizica, insa la un nivel redus. Satisfactia este si ea resimtita in cantitati mici, insa la intervale de timp scurte si frecvente.

3. Orgasmul vaginal

Orgasmul vaginal este adesea mixt si le include pe cel intra-vaginal, pe cel cervical si pe cel datorat stimularii punctului G.

4. Orgasmul datorat exercitiilor de respiratie

Orgasmul de energie, asa cum mai este numit de catre specialisti, isi are originile in exercitiile de respiratie sau alte forme constiente de a genera energie in corp, asa cum sunt inotul, alergatul, asumarea riscurilor sau ascultarea unei piese muzicale ce are efecte erotice asupra ta.

5. Orgasmul clitoridian

Orgasmul clitoridian poate fi obtinut doar prin stimularea clitorisului, care creeaza tensiune musculara in zona clitorisului si dureaza intre 20 de secunde si putin peste 1 minut.

6. Orgasmul multiplu mixt

Daca in timpul unei partide de sex, experimentezi, simultan sau pe rand, mai multe tipuri de orgasm, poti considera ca ai avut parte de orgasm multiplu mixt.

7. Mega-gasmul

Mega-gasmul se manifesta ca un tsunami de orgasme, indiferent de originea si calitatea lor si poate fi atins doar in cazuri foarte rare, intrucat este o experienta emotionala foarte intensa. Mega-gasmul poate dura pana la 2 ore, insa incidenta sa este extrem de mica in cazul majoritatii femeilor.

Sursa foto: how-tolastlongerinbed.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului