Sex

#sex #activitate sexuala #sex fericire

Spune-ne cat de des faci sex si iti spunem cat de fericita esti

Sexul scade nivelul de stres, intareste sistemul imunitar si imbunatateste starea de spirit, dar cu toate acestea femeile nu profita de el atat de mult pe cat ar trebui. Cel putin aceasta este concluzia unui sondaj realizat de revista Top Sante din Marea Britanie. Stiai ca fericirea ta este direct proportionala cu numarul partidelor de sex?

Sexul este unul dintre promotorii bunei dispozitii si ai sanatatii fizice si mintale.

Tracey Cox,
expert in relatii si sex

Femeile care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana sunt cele mai fericite

La sondajul initiat de revista britanica Top Sante au participat 1.000 de femei cu varste cuprinse intre 35 si 55 de ani. Dintre acestea, 33% au marturisit ca intretin relatii sexuale cu partenerii lor de cel putin doua ori pe saptamana si ca sunt foarte fericite in viata de zi cu zi.

Un procent de 15% dintre femei au declarat ca fac sex o data la doua sau trei luni si ca starea lor de spirit nu este cea mai buna. Conform aceluiasi sondaj, 60% dintre femei fac sex o data pe luna, dar s-ar simti mai fericite daca ar avea parte de mai multa actiune in dormitor.

Se poarte si mai rau de atat. 20% dintre respondente au marturisit ca nu fac sex niciodata, iar ale 10 procente au recunoscut ca au parte de relatii intime de maximum trei ori pe an, ceea ce inseamna ca nivelul lor de fericire este mult diminuat.

Dar nu este totul pierdut. Chiar daca nu ai parte de sex atat de des pe cat ti-ai dori, chiar si o simpla imbratisare din partea iubitului tau te-ar putea ajuta sa te simti mai bine. 9 persoane din zece sustin ca sunt fericite atunci cand se cuibaresc in bratele partenerilor.

Ce spun specialistii

Cunoscuta experta in relatii si sex Tracey Cox sustine ca sexul nu ar trebui sa fie un lux in niciun cuplu, mai ales ca este gratuit. Sexul ne face mai fericiti, prin urmare ar trebui sa profitam cat mai mult de el pentru a ne imbunatati starea de spirit si stima personala.

De aceeasi parere este si editorul revistei Top Sante, Jane Druker. Ea sustine ca procentele sondajului sunt socante si triste, in contextul in care sexul este cunoscut ca fiind unul dintre promotorii bunei dispozitii si ai sanatatii fizice si mintale.

Sursa foto: mindfulattractionplan.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului