Sex

#cuplu #experiente #satisfactie #perversiuni #sex pervers #sado-masochism

Sexul pervers, asociat cu fericirea si satisfactia in cuplu

In pofida parerii unanim impartasite potrivit careia practicantii de sado-masochism au anumite probleme psihice, persoanele care prefera catusele si biciul in dormitor au o relatie satisfacatoare si sunt mai sanatoase mental decat cele care prefera sexul normal. Cel putin acest lucru  releva un studiu recent, publicat in "Journal of Sexual Medicine: si citat de Everyday Health.

Potrivit sursei citate, studiul a fost efectuat de cercetatorii de la Universitatea Nyenrode Business din Olanda si a inclus peste 1.000 de participanti. Psihologul Andreas Wismeijer a aflat ca adeptii tehnicii BDSM (bondage, discipline, sadism and masochism), care cuprinde practicile sexuale sadice de dominare si subordonare, corelate cu extazia sexuala la durere, incatusare, lovire, sunt mult mai deschisi catre experiente noi, au o viata sexuala mai sigura si se simt mult mai confortabil in ceea ce priveste sexualitatea lor. Cu alte cuvinte, se exprima mai bine in dormitor si sunt capabili sa asculte mai bine nevoile partenerului.

Studiul a inclus 902 practicanti BDSM si 434 ai sexului fara perversiuni. Fiecare persoana a completat un chestionar privitor la tipul de personalitate, bunastare generala, sensibilitate la respingere si atasament in relatie. Nici unul dintre participanti nu a stiut care este scopul studiului.

Sunt mai fericiti in relatie

Rezultatele cercetarii au dezvaluit faptul ca adeptii sado-masochismului au obtinut scoruri mai bune la anumiti indicatori ai starii de sanatate mentala decat ceilalti. Potrivit Everyday Health, aceste persoane nu au nici o problema in a-si exprima sexualitatea si sunt mai putin nevrotici, fiind deschisi catre experiente noi.

Desigur, precizeaza aceeasi sursa, asta nu inseamna ca fiecare cuplu trebuie sa practice perversiunile pentru a fi mai fericit in relatie, insa acest studiu a incercat sa demonstreze ca acest tip de sex nu este un defect de comportament.

In schimb, este adesea un semn ca respectiva persoana se simte confortabil sa isi exprime trairile, atat cele din interiorul, cat si cele din afara dormitorului.

Foarte multe persoane se lupta cu rusinea fata de partener atunci cand trebuie sa se exprime in dormitor. Fie ca vor sa incerce o pozitie noua, fie ca sunt la inceputul vietii sexuale, atat timp cat isi reprima gandurile si fanteziile nu pot fi impliniti cu adevarat, mai subliniaza cercetatorii studiului.


Sursa foto: now.msn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare