Sex

#sex #sarcina #ginecolog #orgasm #recomandari #nastere prematura #relatii intime

Sexul in sarcina: 10 lucruri pe care trebuie sa le stii

Daca esti insarcinata, nu inseamna ca nu trebuie sa mai ai relatii intime cu partenerul tau. Sexul este un lucru foarte placut chiar si cand burtica ta este in crestere si nu trebuie intrerupt in perioada celor 9 luni, spun medicii. Ba chiar pentru unele cupluri poate insemna o revigorare a relatiilor intime, intrucat multor viitoare mamici le creste libidoul in aceasta perioada.

Nu iti fie frica sa faci sex cu sotul tau, intrucat cel mic este in siguranta si nu pateste nimic, fiind bine protejat de placenta. Singurele cazuri in care ar trebui sa consulti un medic sunt cele in care ai contractii sau prezinti sangerari in urma contactelor sexuale cu sotul tau. Daca vrei sa faci sex in timpul sarcinii, iata 10 lucruri de care ar trebui sa tii cont!
 

1 Fara obiecte straine in vaginul tau in cand esti insarcinata! Apa, aerul sau jucariile sexuale nu trebuie sa faca parte din nici o experienta sexuala. Spalaturile vaginale nu sunt nici ele recomandate.

 

2 Penetrarea adanca nu este interzisa, atata timp cat nu iti creeaza disconfort.

 

3 Preia controlul si stai deasupra sau intr-o parte, pe masura ce sarcina ta avanseaza.

 

4 Daca sunteti amandoi mai intelegatori, mai creativi si mai binedispusi, puteti face dragoste intr-un mod extrem de placut in aceasta perioada: dispozitia psihica este cheia satisfactiei!

 

5 Nu te simti obligata sa faci dragoste cu el. Placerea trebuie sa fie reciproca, asa ca nu-ti fie rusine sa spui "nu", atunci cand este cazul.

 

6 Nu face sex daca prezinti un risc mare de a naste prematur decat daca medicul iti spune ca poti avea relatii intime fara probleme. Orgasmul sau stimularea sanilor pot fi nocive cand ai o sarcina cu risc.

 

7Evita raporturile sexuale daca medicul tau ginecolog iti recomanda asta.

 

8 A fost o incantare pentru tine, cat si pentru el, sa lasi deoparte metodele contraceptive, insa pe masura ce nasterea se apropie de termen, trebuie sa discutati reluarea lor. Intreaba-ti medicul cum ar trebui sa gestionezi preconceptia in pragul nasterii!

 

9 Sexul trebuie evitat daca observi ca iti curge lichid amniotic sau daca exista suspiciuni ca s-ar putea intampla acest lucru.

 

10 In nici un caz nu faceti sex daca tu sau partenerul tau ati fost expusi isau aveti confirmarea ca ati contactat o boala cu transmitere sexuala. Daca nu puteti sa evitati contactul sexual, utilizati prezervativul.


Sursa foto: mileysoot.hubpages.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare