Sex

#beneficii sex #relatii #sex #dragoste

Sex sau dragoste? Una ne prosteste, alta ne face mai destepti!

Este demonstrat stiintific! In perioadele in care un om este indragostit pana peste cap, anumite zone din creier functioneaza “pe sistem de avarie”, in timp ce altele sunt activate la maximum.

Cand suntem indragostiti lulea, tocmai zonele din creier responsabile cu cognitia, concentrarea si ratiunea sunt cele care functioneaza mai putin eficient, motiv pentru care indeplinim prost unele sarcini. Este vorba de cortexul frontal.

Intr-un experiment efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Londra si de la Universitatea din Maryland, unei persoane conectate la un computer tomograf i s-a aratat poza persoanei iubite, iar in acel moment exact cortexul frontal s-a dezactivat, adica tocmai regiunea responsabila pentru judecata si ratiune a intrat in “stand by” in timp ce era prezentata imagine partenerului iubit.

In schimb, zonele care sunt activate la maximum in momentele de inflacarare emotionala sunt cele care ne permit sa facem lucruri nebunesti in numele iubirii.

Persoanele indragostite pana peste cap detin mai putin control asupra propriei minti, asupra puterii de concentrare si le scapa adesea unele detalii esentiale activitatii lor.

Desi poate nu ne surprinde sa auzim ca iubirea ne cam prostește,cercetatorii demonstreaza ca sexul ne face chiar mai destepti, imbunatatind anumite abilitati congnitive la adulti.

Tot cercetatorii din cadrul Universitatii din Maryland, Statele Unite, au descoperit ca adultii de varsta mijlocie, studiati din punctul de vedere al activitatii sexuale (constante), au demonstrat o mai buna fluenta, memorie si focusare. Activitatea sexuala creste secretia de dopamina, iar aceasta imbunatateste memoria si functiile cognitive la adultii peste 50 de ani.

Sursa foto: xboxindies.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii