Sex

#sex #sanatatate

Sex pentru un organism sanatos

Sexul nu inseamna doar o placere trecatoare. Sexul inseamna sanatate si frumusete, lucru dovedit de-a lungul vremii de sutele de studii realizate pe aceasta tema. 


Iata cateva dintre beneficiile unei vieti sexuale regulate, cu un partener stabil:


Te ajuta sa pierzi kilogramele in plus


O partida de sex de 30 de minute, te  scapa de mai bine de 100 de calorii. Asadar, daca esti la dieta si mananci alimente care nu ingrasa, daca faci sport si vrei sa mai ai inca o activitate care sa consume calorii, fa sex de cel putin 3 ori pe saptamana. Astfel, poti ajunge mai rapid la greutatea mult dorita.


Intareste sistemul imunitar


In timpul sexului, se stimuleaza productia de imunoglobina A, anticorpi care intaresc organismul si il fac mai rezistent in fata bolilor. Mai mult decat atat, atunci cand este atins orgasmul, in corp este eliberata o substanta numita dehidroepiandrosteron (DHEA), un hormon foarte puternic care are rolul de a stimula imunitatea si regenerarea tisulara.


Infrumuseteaza pielea


Sexul inseamna frumusete! Tot datorita dehidroepiandrosteronului (DHEA), pielea devine mai frumoasa, mai elastica si mai supla. Pe langa aspectul frumos al pielii, acest hormon stimuleaza atentia, memoria si are efect antidepresiv .


Alunga stresul si instaleaza fericirea


Dupa o partida de sex, partenerii declara ca se simt mai fericiti, mai euforici si lipsiti de orice grija. Acest lucru este datorat eliberarii in corp a endorfinei. S-a dovedit stiintific faptul ca persoanele care fac sex de aproximativ 3 ori pe saptamana, fac fata mai bine stresului si situatiilor limita decat cele care au o activitate sexuala scazuta.


Sexul scade excesul de furie


Daca ai excese de furie, daca te simti mereu nervos si iritat, exista o solutie ieftina si la indemana: sexul. Acesta diminueaza excesele de furie, starile de nervozitate sau atacurile de panica si instaleaza in organism o stare de calm, liniste si relaxare.


Diminueaza durerile


Daca te doare capul, nu te intoarce cu spatele la partener, refuzand categoric ideea de a face sex. Cercetatorii au demonstrat faptul ca dupa sex, orice durere este diminuata datorita eliberarii endorfinelor si a corticosteroizilor. Asadar, atunci cand te sacaie o durere, aminteste-ti ca o partida de sex este mai buna si mai placuta decat o aspirina si fa tu primul pas. Rezultatele vor fi pe masura asteptarilor!


Previne cancerul de prostata


Ejacularile frecvente reduc in mod considerabil riscul barbatilor de a face cancer la prostata . Studiile realizate pe cateva zeci de barbati cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani au avut urmatorul rezultat: barbatii care ejaculau de aproximativ 5 ori pe saptamana erau mai putin expusi cancerului de prostata spre deosebire de cei carea faceau sex mai rar.

Sursa foto : youcanloveyourlifenow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare