Sex

#sex #cariera #salariu

Sex cu marire de salariu?

A zis cineva sex si marire de salariu in acceasi propozitie? Aaa… era doar o intrebare care, interpretata superficial suna bine… pe de o parte sa faci sex nu suna deloc rau si sa ai bani mai multi nici pe departe.  Daca privesti din avion, pare a fi ceva pozitiv dar daca te apropii de problema, suna macar putin dubios. Pe unde e adevarul si cum se vede daca "sari cu parasuta "? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Dupa cum sigur ti-ai dat seama, e vorba de folosirea sexului ca arma, cand vine vorba de evolutia in cariera.

Principalele motive pentru care exista femei tentate sa aiba o relatie sexuala cu seful (nu ca s-ar fi demonstrat ca nu exista si barbati tentati sa aiba relatii sexuale cu sefa), sunt legate de mariri de salariu, de puterea pe care superiorul ierarhic o are asupra carierei acestora sau de premiza unei oarecare puteri asupra omului din varful piramidei, putere dobandita in urma relatiilor intime.

 

Ce poti castiga folosindu-te de sex in cariera?

 

Pentru folosirea sexului ca arma pentru evolutia in cariera nu gasesc niciun motiv pro. Poate parea o cale mai usoara de a ajunge in varful piramidei ierarhice, insa cu siguranta nu se pune problema unei evolutii veritabile, castigate atat in ochii colegilor cat si ca abilitati invatate si demonstrate, care sa te ajute sa gestionezi noua pozitie (alta decat pe cea sexuala) in companie.


Daca vrei sa evoluezi rapid in cariera,  primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa descoperi ce job ti se potriveste, sa te pregatesti intens si sa te implici maxim in ceea ce faci. Rezultatele nu vor intarzia sa apara si la fel si salariul mai mare decat cel avut pe o pozitie anterioara.


Daca nu iti doresti nimic de la cariera ta, insa ti-ar placea sa dai mai multe ordine decat sa executi, sa fii in prim plan in ochii colegilor ca amanta sefului si poate sa ai un salariu mai mare la actualul loc de munca, a te folosi de sex ca arma poate fi o solutie eficienta… cel putin pe termen scurt.  Si pentru a ajunge aici insa, ai nevoie de un sef pe masura, care sa fie dispus la asemenea compromisuri.

 

Ce poti pierde folosindu-te de sex in cariera?


In cazul in care ti-a trecut prin cap asemenea gaselnita care sa iti aduca o marire de salariu rapida, fara ca cei din jur sa banuiasca nimic si fara complicatii pe termen lung, nu iti face iluzii . Mai devreme sau mai tarziu astfel de lucruri se afla si sfarsesc prost, culminand cu o involutie mai degraba decat cu o evolutie in cariera.


Imagineaza-ti privirile colegilor, barfele care se vor isca si semnele de intrebare sub care vor fi puse realizarile tale la birou, indiferent daca iti faci in continuare treaba foarte bine si ai fost angajata datorita pregatirii si experientei anterioare.


Inainte de a initia sau a raspunde unei astfel de relatii, gandeste-te si in ce masura superiorul cu care vei avea relatii intime, iti va mai putea evalua munca la fel de obiectiv ca pana acum si ce sanse, de a te face remarcata prin profesionalism si pregatire, mai ai.


Daca relatia se sfarseste insa nu esti nevoita sa parasesti locul de munca, exista o probabilitate destul de mare  sa fii nevoita sa observi cum seful tau se implica intr-o relatie cu alta persoana de la birou. De obicei povestea merge mai departe…


Exceptia care intareste regula


In afara unei pasiuni mistuitoare pe care o ai pentru seful tau si el pentru tine, de situatia in care s-a intamplat ca fiecare dintre voi sa isi intalneasca jumatatea in persoana celuilalt si sa va doriti o relatie stabila , fara implicatii legate de salariu si de relatia profesionala pe care ar trebui sa o aveti la locul de munca, nu exista motive intemeiate pentru care sa ai o relatie sexuala cu seful si mai ales sa urmaresti beneficii salariale in urma acesteia.


Daca te numeri printre persoanele care si-au gasit jumatatea in persoana sefului, munca trebuie sa fie in continuare munca si relatiile sentimentale, relatii sentimentale  in afara biroului. Poate ar fi indicata chiar o schimbare de sef direct sau de departament, in care actualul iubit sa iti devina fost sef. Rezumand intr-o formula usor amuzanta:

Regula 1: Nu faci sex cu seful
Regula 2: Daca incalci regula 1, sau incetezi sa faci sex cu seful sau iti schimbi seful.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului