Sex

#calatorii #sex #romantism #adrenalina #cine romantice #apropeiere parteneri #vacanta la tara

Calatoriile, secretul imbunatatirii vietii sexuale

Calatoriile te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata sexuala. Potrivit unui nou studiu, cuplurile care calatoresc des sunt mai echilibrate, mai romantice si au o viata sexuala mult mai intensa decat cuplurile care nu calatoresc.

Rezultatele acestui studiu, comandat de Asociatia US. Travel, au aratat ca romantismul si dorinta sexuala se intensifica chiar si dupa terminarea calatoriei.

Cadourile, declaratiile de dragoste sau cinele romantice, la care apeleaza majoritatea cuplurilor atunci cand intervine rutina, nu reprezinta cea mai buna modalitate de a reaprinde flacara in cuplu. Specialistii spun ca mai nou, cea mai buna terapie de rezolvare a problemelor si imbunatirea vietii sexuale sunt calatoriile.

Sexul, mai intens in calatorii

Potrivit studiului, 77% din cuplurile care calatoresc frecvent au declarat ca, de cand fac aceste escapade, relatia lor a devenit mult mai intima si mai romantica, iar viata lor sexuala s-a imbunatatit considerabil, in timp 63% din cuplurile care nu merg impreuna in vacante au spus ca ar fi loc de mai bine.

28% din cuplurile chestionate au spus ca sexul a fost mult intens pe durata calatoriei, iar 40% au declarat ca viata lor sexuala a devenit din ce in mai buna, chiar si dupa incheierea acestor calatorii.

Specialistii sustin ca vacantele in doi aduc acel plus de aventura, de adrenalina de care are nevoie orice cuplu pentru a nu cadea prada monotoniei. Fie ca este vorba de o vacanta intr-o insula exotica, intr-un oras cu multe obiective istorice sau la schi, partenerii de cuplu se vor apropia inca de la momentul planificarii calatoriei.

Potrivit unui alt studiu, realizat de revista "Country Living", una dintre destinatiile preferate de cupluri sunt vacantele la tara. Astfel, 41% din cuplurile chestionate au afirmat ca peisajul natural si timpul petrecut in natura le-au sporit spiritul de aventura in viata sentimentala, iar 39% au afirmat ca viata lor sexuala s-a imbunatatit simtitor.

De asemenea, 26% din cupluri au spus au facut dragoste mai des in aceste conditii, iar 32% au declarat schimbarea de trai i-a facut sa se simta mai spontani in reactii.

Totusi, atunci cand relatia nu este una durabila, ci cu probleme, o vacanta poate insemna si motive de cearta, sustin expertii. Prin urmare, o calatorie poate fi atat un beneficiu pentru relatie, cat si un semnal de alarma pentru cuplurile cu probleme.

Sursa foto:www.tuktuk.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului