Sex

#metode de contraceptie #pharmatex #capsule #contraceptie locala

Pharmatex® - capsule, beneficiile contraceptiei locale

Pharmatex® capsule este o metoda contraceptiva locala fara limite legate de varsta, de conditiile fiziologice sau de o patologie medicala, fiind recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca metoda contraceptiva ce poate fi utilizata fara nicio restrictie medicala.

Pharmatex® capsule contine clorura de benzalconiu, care este un spermicid si un antiseptic in acelsi timp.

Efectul spermicid consta in impiedicare contactulului dintre ovul si spermatozoizi, in primul rand prin imobilizarea spermatozoizilor si prin distrugerea membranei celulare si in al doilea rand clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, impiedicand deasemenea patrunderea spermei.

Aceasta contraceptie locala se adreseaza tuturor femeilor ce doresc sa utilizeze o metoda contraceptiva.

Se poate folosi in mod special in cazul contraceptiei orale, in cazul in care s-a uitat sau s-a intarziat sa se administreze un comprimat; in aceste cazuri se recomanda asocierea acestor 2 metode in perioada ce a mai ramas din ciclul menstrual.

Aceasta contraceptie locala poate fi, de asemenea, utilizata:

  • in cazul in care exista o contraindicatie temporara sau definitiva a contraceptiei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
  • dupa naştere, in perioada de alaptare, in perioada de premenopauza;
  • cand se doreşte o contraceptie de scurta durata;
  • ca modalitate de asociere in cazul contraceptiei locale prin obturator vaginal (diafragma) sau sterilet (in special atunci cand se administreaza concomitent unele medicamente, precum AINS).

Astfel, poti folosi Pharmatex® capsule fara griji daca ai trecut de 35 de ani, daca esti fumatoare sau alaptezi, daca ai hipertensiune, hepatita sau diabet. Vei fi protejata de o sarcina nedorita fara a-ti face rau.

Pharmatex® capsule poate fi folosit de toate femeile, inclusiv acele femei care au boli cardiovasculare (ca hipertensiunea arteriala), tulburari metabolice (hiperlipidemie, diabet, etc), boli hepatice, cancer mamar si cel de col uterin, adica femeile care au contraindicatii la pilule contraceptive sau dispozitive intauterine.

Clorura de benzalconiu este un spermicid si un antiseptic in acelasi timp. Studii facute in vitro arata ca produsul este activ pe un anumit numar de agenti infectiosi resposabili pentru bolile transmisibile pe cale sexuala, in special: gonococi, chlamydii, herpes virus tip 2, HIV, Trichomonas vaginalis, stafilococ auriu.

Nu se produc modificari ale florei saprofite iar bacilii Doderlein nu sunt influentati.

Pentru a nu se inactiva efectul contraceptiv, nu se recomanda asocierea altor medicamente administrate pe cale vaginala (antifungice, antitrichomonas, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, produse cu administrare locala ce contin estrogeni).

Prin substanta sa activa, clorura de benzalconiu, Pharmatex® capsule actioneaza strict local, fara sa provoace efecte nedorite si fara sa modifice flora vaginala, produsul respectand Ph-ul vaginal.

Daca se doreste o metoda contraceptiva fara efecte adverse sistemice, fara contraindicatii*, care respecta flora vaginala si lactobacilii, alegeti Pharmatex® capsule vaginale!

*cu exceptia hipersensibilitatii la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipientii produsului.

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.

Viza de publicitate nr. 85/26.03.2013

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare