Sex

#femei #inselat #relatie #motive inselat

Motivul surprinzator pentru care femeile insala azi mai mult decat in trecut

Respectarea stereotipurilor nu mai este o regula pentru femeia moderna. Daca pana acum doamnele si domnisoarele incercau sa scada numarul de partneri sexuali de teama sa nu fie catalogate intr-un mod care nu le-ar fi facut cinste si nu recunosteau o aventura extraconjugala pentru nimic in lume, de ceva timp lucrurile au luat o noua infatisare. Una din sase femei recunoaste ca si-a inselat partenerul.


Situatia financiara buna, motiv de inselat

Un studiu recent realizat de National Opinion Research Central arata ca numarul femeilor care isi insala partnerii de viata a crescut cu 40% fata de acum 20 de ani. In acelasi timp, tot mai multe femei recunosc deschis ca au fost infidele. Ce le determina sa fie atat de transante? Aparent, motivul principal il reprezinta situatia financiara buna.

Spre deosebire de ceea ce era in urma cu 2 decade, acum femeile au joburi bine platite, care le permit sa fie mai independente si sa nu se mai bazeze pe castigurile sotului sau iubitului. Astfel, chiar daca partnerii lor ar descoperi ca au fost inselati si ar dori sa se desparta, reprezentantele sexului frumos si-ar putea asigura in continuare traiul.


Femeile nu se mai tem sa insele

"Femeile isi permit sa riste o aventura, deoarece au venituri mai mari si joburi mai bune. Sunt independente si pot intalni pe cineva mai potent financinar, daca vor", a explicat sociologul Pepper Schwartz motivul pentru care femeile insala mai mult in prezent decat in trecut.

La randul sau, Vikki Ziegler, unul dintre cei mai cunoscuti avocati in materie de divorturi, a admis ca femeile nu se mai tem ca daca vor insela, vor fi aruncate in strada. "Au economii, au capacitatea de a se intretine si a-i intretine pe copii", a spus Zielger.


Barbatii mentin constanta la capitolul infidelitate

Desi barbatii sunt mai predispusi sa insele decat femeile, numarul reprezentantilor sexului tare care isi recunosc infidelitatea se mentine constant, la 21%, arata acelasi studiu.

Nu este pentru prima data cand se remarca o apropiere mare intre numarul barbatilor care recunosc ca insala si cel al femeilor. La inceputul anului, din 100.000 de persoane, raportul celor care au recunoscut ca si-au inselat partnerul de cuplu a fost de 33% pentru barbati si 19% pentru femei.

Sursa foto: nwso.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare