Sex

#sex #menstruatie #cuplu #sexualitate

Mituri despre sexul in timpul menstruatiei

Sexul in timpul menstruatiei este un subiect tabu pentru foarte multe persoane, care cred ca este scarbos si nesanatos. Toate aceste idei preconcepute sunt false, sexul in timpul menstruatie fiind un lucru benefic in special pentru femei. In aceasta perioada dorinta sexuala este de cele mai multe ori mai mare, iar orgasmele sunt mai intense. Asadar, incearca sa discuti cu partenerul despre aceasta perioada delicata a lunii, care va va apropia si mai mult.

Iata mai jos cateva dintre cele mai intalnite mituri despre sexul in timpul menstruatiei:

1 Este scarbos. Fara indoiala, sexul in timpul mentruatiei este un pic mai "murdar" decat in restul zilelor lunii, insa cu putina organizare nu este deloc scarbos. Un prosop sau inca un cearceaf intins pe pat poate rezolva aceasta problema. O alta solutie este sa folosesti cada de baie sau dusul. Nimic nu este mai incitant decat o mica schimbare de scenariu atunci cand vine vorba de sex, in special pentru cuplurile cu vechime.

2 Este nesanatos. Contrar multor tabuuri religioase si culturale, din perspectiva medicala, sangele din timpul mentruatiei nu este mai "nesanatos" decat alte fluide produse de corpul uman. Sexul in timpul menstruatiei este sanatos si nu are efecte secundare asupra penisului sau organelor reproducatoare feminine.

3 Nu poti sa te infectezi cu virusul HIV . Convingerea generala ca nu te poti infecta cu virusul HIV sau alte boli cu transmitere sexuala in timpul mentruatiei este total falsa. Ca si sperma, lichidul vaginal sau sangele menstrual contine virusii transmitatori de boli sau HIV. Daca in timpul sexului nu este folosit prezervativul exista riscul contactarii de orice tip de boala, de care persoana infectata sufera.

4 Nu este excitant . In aceasta perioada, unele femei experimenteaza o dorinta sexuala mult mai accentuata. Menstruatia face ca vaginul sa devina mult mai sensibil la stimulare. Unele femei pot avea in aceasta perioada orgasme mult mai intense, iar multe cupluri se bucura de sex in timpul mentruatiei.

5 Nu poti ramane insarcinata. Nicio perioada a lunii nu este 100% sigura din punct de vedere sexual. Este astfel posibil ca in timpul menstruatiei o femeie sa ramana insarcinata, daca nu foloseste metode de protectie.

6 Se prelungeste perioda de menstruatie. Daca esti ingrijorat ca perioada de menstruatie se va prelungi daca in acest timp are loc un act sexual, trebuie sa stii ca acest lucru este fals. Se poate intampla chiar opusul. Sexul in timpul menstruatiei duce de cele mai multe ori la reducerea perioadei si a crampelor si durerilor menstruale.

In timpul unui orgasm, uterul trece prin mai multe contractii . Sperma contine hormoni care stimuleaza aceste contractii. Astfel, in timpul orgasmului corpul elimina mult mai repede sangele menstrual, reducand perioada de menstruatie.

Cel mai indicat este insa sa discuti cu partenerul si sa decoperiti impreuna daca sexul in timpul menstruatiei este benefic sau nu pentru relatia voastra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare