Sex

#colagen #sex #acid hialuronic #orgasm #libido #punct G

Marirea punctului G: cea mai noua metoda pentru orgasme mai puternice

Marirea punctului G este cea mai noua interventie ginecologica oferita de o clinica privata din Essex, Anglia. O singura injectie cu acid hialuronic in peretele frontal al vaginului, unde se presupune ca ar fi controversatul punct al placerii, promite sa ofere femeilor orgasme mai puternice in timpul actului sexual.

Injectarea acidului hialuronic pentru marirea punctului G este o practica ce a acumulat deja o vechime de 5 ani. Efectele ei pozitive asupra satisfactiei sexuale sunt inca discutabile, existand pareri pro si contra: unii medici sustin ca interventia garanteaza orgasme mai puternice, pe cand altii spun ca ar putea chiar sa afecteze libidoul feminin.

Sexul nu e totul. Prietenia, adevaratul secret al relatiilor de durata

Argumente pro injectiei de marire a punctului G

In schimbul unei sume de aproximativ 600 de euro si cu doar 30 de minute petrecute pe scaunului ginecologului, femeile isi pot mari punctul G printr-o interventie nonchirurgicala cu acid hialuronic sau colagen.

O dimensiune mai mare a "umflaturii" vaginale despre care se crede ca este sursa suprema a placerii sexuale o face mai sensibila la stimulare si mai usor de "gasit". Un medic al clinicii private din Essex, Lucy Glancey, sustine ca injectia poate fi extrem de utila femeilor care au nascut si si-au pierdut excitabilitatea vaginala.

Medicii care sustin eficacitatea injectiei punctului G invoca argumente pro atractive pentru beneficiare. Femeile care nu au avut niciodata orgasm il pot experimenta prin marirea punctului G, iar doamnele cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani, care se confrunta cu scaderi ale libidoului, isi pot recapata apetitul sexual.

De asemenea, sansele de a avea orgasm multiplu cresc si ele considerabil, la fel si declansarea orgasmului doar prin penetrare.

Injectia isi pierde efectul o data la 6 luni, cand este necesara o alta interventie, pentru pastrarea efectelor resimtite.

Argumente contra injectiei de marire a punctului G

Chirurgul plastician Paul Banwell, membru al Asociatiei Britanice a Chirurgilor Plasticieni, crede ca marirea punctului G nu poate fi decat o stimulare mecanica a libidoului, cu consecinte potential distructive pentru sanatatea sexuala a pacientelor.

Banwell spune ca este posibila lezarea tesutului vaginal, dar si pierderea apetitului sexual pe termen lung, din pricina anestezierii usoare a zonei in timpul interventiei.
"Nu poti sa triplezi marimea punctului G prin umplerea lui cu o substanta. In plus, se stie ca, atunci cand intinzi un tesut, devine mai putin sensibil, chiar amortit", sustine medicul Banwell.

Momentan, nu exista un verdic cert asupra beneficiilor sau a efectelor negative pe care marirea punctului G le-ar aduce. Pacientii sunt stanjeniti sa isi impartaseasca experienta, iar medicii nu au putut consemna consecintele clare ale injectiei.

Asadar, femeile care apeleaza la acest tratament de imbunatatire a vietii sexuale isi asuma riscuri necunoscute, sperand ca vor deveni astfel mai fericite intre asternuturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare