Sex

#crestere libidou #iarna #sex #libidou scazut

Libidoul tau este mai scazut iarna! 3 trucuri pentru a-ti stimula pofta de sex

Ai observat ca in ultima vreme nu prea te mai simti atras de experientele sexuale si ca ai face orice altceva in loc sa cauti drumul spre culmile placerii? Sa stii ca exista o explicatie stiintifica pentru libidoul scazut: iarna, organismul raspunde mai greu la stimulii sexuali, iar hormonii intra intr-o perioada de "hibernare".

Motive pentru care ai un libido scazut iarna

Vremea rece din timpul iernii duce la incetinirea metabolismului si la scaderea nivelului de energie al organismului, dar in acelasi timp favorizeaza consumul unui numar mai mare de calorii. Aceasta situatie reprezinta perioada de "hibernare", o perioada in care organismul incearca sa-si pastreze cat mai mult rezervele de energie pentru primavara viitoare.

Sunt, insa, si alte motive care duc la scaderea libidoului iarna: consumul unor alimente grase si grele, tulburarea afectiva sezoniera, productia mai mica de hormoni care intretin apetitul sexual si lipsa exercitiilor fizice. Iata ce poti face pentru a-ti stimula pofta de sex in sezonul rece.

1. Pastreaza o temperatura placuta in casa

Cand iti este frig, starea de excitatie scade, iar odata cu ea scad si performantele sexuale, de aceea este indicat sa mentii o temperatura cat mai placuta in casa pe timpul iernii. Cu cat organismul se simte mai confortabil, cu atat dorinta sexuala este mai mare.

"Cand corpurile sunt calde, devin mai sensibile la stimulii sexuali. Cei mai multi barbati vor observa ca la o temperatura mai scazuta au probleme in a obtine erectia, in timp ce femeile au slabe sanse sa ajunga la orgasm daca au picioarele reci", sustine Dr Ian Kerner, terapeut in probleme de cuplu si autor al cartii "She Comes First".

2. Ia suplimente de vitamina D

Suplimentele de vitamina D sunt excelente iarna, cand nu ai ocazia sa iti expui pielea la soare. Deficitul de vitamina D in organism favorizeaza instalarea unei stari de triste si de emotivitate, dar in acelasi timp duce la scaderea libidoului. Pe langa suplimentele alimentare, poti incerca sa consumi alimente care au un continut ridicat de vitamina D, cum ar fi somonul, ouale, branza, tonul, stridiile si ciupercile.

3. Fa mai multa miscare

Cu cat faci mai multa miscare, cu atat iti vei pune mai mult sangele in miscare si vei avea un tonus mai bun. Prin urmare, apetitul sexual va creste. In aceasta perioada a anului, cea mai buna modalitate de a face miscare este sa incepi goana dupa cadourile de Craciun sau shoppingul specific sarbatorilor de iarna.

Sursa foto: huffingtonpost.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului