Sex

#fertilitate #infertilitate #joburi

Joburi care pot afecta fertilitatea

Infertilitatea este o problema care macina foarte multe cupluri, mai ales pe cele care isi doresc cu disperare un copil.  Fertilitatea este influentata de diversi factori, incepand cu varsta, alimentatia, latura genetica, dar si conditiile de la locul de munca.


Jobul nepotrivit poate provoca infertilitate temporara sau permanenta, atat in cazul femeilor cat si al barbatilor, motiv pentru care este imperios necesar sa accepti un loc de munca, doar dupa ce te-ai asigurat ca acesta nu reprezinta un pericol pentru sanatatea si fertilitatea ta.


Iata care sunt categoriile de joburi care pot cauza infertilitate


Mediu de lucru la temperaturi ridicate


Barbatii care lucreaza, de exemplu, ca brutar , patiser , in industria metalurgiei sau in orice alt loc in care temperaturile sunt mereu foarte ridicate, pot intampina probleme de fertilitate deoarece caldura ingreuneaza producerea spermatozoizilor.


Spermatozoizii au nevoie de un mediu racoros pentru o dezvoltare cat mai bune, motiv pentru care este recomandat ca barbatii care isi doresc copii sa evite caldura excesiva, pantalonii stramti si foarte caldurosi, dar si baile fierbinti.


Joburi cu programe haotice


Atat barbatii cat si femeile care lucreaza in ture, care au nopti nedormite, care nu se alimenteaza intr-un mod sanatos si care consuma alcool, pot avea probleme de fertilitate. In aceasta categorie se regasesc urmatoarele joburi: barman, dansator, paznic, taximetrist etc.


Joburi in medii toxice


Vopseaua, detergentii, pesticidele, mirosurile puternice, solventii si alte substante toxice pot afecta intr-un mod foarte puternic fertilitatea sau pot duce la nasterea unor copii cu malformatii. In aceasta categorie se regasesc urmatoarele joburi: pictor, vopsitor auto, mecanic auto, deratizator etc.


Joburi in care sunt implicate animale


Animalele infestate cu diverse boli sau paraziti  pot afecta oamenii care intra in contact cu ele. Medicii recomanda femeilor care isi doresc copii, gravidelor dar si proaspetelor mamici sa nu intre in contact cu animalele, in special cu cele de pe strada, fara stapan.


Toxoplasmoza creste riscul de avort spontan si este contactata de la pisici.


In aceasta categorie se regasesc urmatoarele joburi: medic veterinar, asistent veterinar, ingrijitor de animale etc.


Sursa foto : petwellbeing.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului