Sex

#cuplu #familie #relatii sexuale #relatii #studiu sexualitate

Inca un mit spulberat: barbatii nu se gandesc la sex mai mult decat femeile

Sexualitatea este mult mai complicata si mai nuantata decat spun multe legende urbane in care credem. Una dintre acestea spune ca barbatii se gandesc la sex la fiecare sapte secunde, insa la fel ca multe alte povesti care circula originea acesteia este destul de neclara, iar un studiu realizat de curand de oamenii de stiinta de la Universitatea Duke sugereaza contrariul.


Gandul la sex, determinat de starea de spirit

Se pare ca, potrivit rezultatelor sondajului, barbatii si femeile isi supraestimeaza, de cele mai multe ori, frecventa cu care au facut sex, dar si timpul la care s-au gandit la sex. De asemenea, cercetarea a aratat ca barbatii si femeile tind sa se gandeasca mai putin la sex atunci ca au o stare de spirit foarte proasta, asa ca, atunci cand suntem tristi sau suparati, tendinta este de a subestima frecventa partidelor sexuale si de minimaliza placerea.

De asemenea, un alt studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Ohio, a demonstrat ca barbatii se gandesc la sex de cel putin 19 ori pe zi, in timp ce femeile de 10 ori pe zi, fapt ce arata ca diferentele sunt destul de mici in ceea ce priveste antrenarea in gandurile sexuale.


Rusinea si anxietatea inhiba gandurile sexuale

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca incidenta gandurilor sexuale este determinata si de propriul sistem de credinta sexuala. Cu alte cuvinte, oamenii care se confrunta cu stari frecvente de anxietate, rusine sau orice vina in ceea ce priveste sexualitatea lor sunt mai putin susceptibili in a avea ganduri sexuale. In schimb, persoanele care se simt confortabil si sigure pe sexualitatea lor au sanse sa se gandeasca mult mai mult la sex.

Totodata, femeile care simt o nevoie mai mare de acceptare sociala au avut ganduri sexuale mult mai putine decat cele care au un statut social mai bun.

Descoperirile noilor studii arata ca peisajul sexual curent s-a schimbat foarte mult in ultimii ani in ceea ce priveste sexualitatea. In prezent, categoria care se gandeste cel mai mult la sex sunt tinerii, insa femeile castiga si ele teren din ce in ce mai mult in acest sens. De asemenea, cercetarile au aratat ca sexualitatea si dorintele sexuale nu sunt specifice doar barbatilor, si ca femeile au fantezii si impulsuri sexuale la fel de puternice ca si barbatii.

Reprezentantele sexului frumos au tendinta insa de a-si reprima instinctele sexuale, ceea ce face ca ele sa isi nege o parte esentiala a ceea sunt, facandu-si un deserviciu al propriei sexualitati si a propriilor relatii.

Foto:heartofdixienewspage2.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului