Sex

#activitate sexuala #sex #relatii sexuale #cuplu

STUDIU Facem mai putin sex decat acum 20 de ani!

Frecventa partidelor de sex a scazut in ultimele decenii! Cel putin asa arata statisticile! Mai exact. cuplurile casatorite intretin relatii sexuale, in medie, de 55 de ori pe an, scrie Washington Post.

De obicei, exista asa-numitul „avantaj al casatoriei” si in medie, persoanele casatorite intretineau relatii sexuale mai frecvent decat persoanele singure. In 1990, persoanele casatorite faceau sex, in medie, de 73 de ori pe an. Procentul a scazut la 55 in 2014, mai putin decat media nationala, si mai putin decat persoanele necasatorite, care fac sex, in medie, de 59 de ori pe an,

Analiza a mai aratat ca persoanele nascute in 1930 au facut cel mai mult sex, iar cele nascute in 1990 cel mai putin, conform datelor unui studiu efectuat in SUA in perioada 1989-2014, pentru care au fost colectate raspunsurile a 26.000 adulti.

Studiul a scos la iveala si faptul ca americanii nu isi mai gasesc atat de usor un partener sau o partenera. Daca in 1986, 66% dintre americanii adulti locuiau impreuna cu partenerul de viata, in 2014 acest procent a scazut la 59%.

Explicatii exista!. Jean M. Twenge, care a coordonat studiul, este de parere ca oamenii „sunt mai putin fericiti si, in consecinta, fac mai putin sex sau fac mai putin sex si din acest motiv sunt mai putin fericiti?”.

“Stim ca frecventa relatiilor sexuale este legata de satisfactia data de casnicie, asa ca daca ai mai putine persoane care fac sex, e posibil sa fie oameni care nu sunt fericiti sau satisfacuti cu relatia in care se afla”.

Pe de alta parte, sociologul Pepper Schwartz a atras atentia ca viata de zi cu zi este din ce in ce mai stresanta si mai ocupata, iar acesta este motivul principal al scaderii frecventei relatiilor sexuale.

  

  •   2017-03-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din sex

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Comunicarea asertiva si rolul ei in mentinerea relatiilor

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cat de importanta este stima de sine

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii