Sex

#dorinta sexuala #sex #relatie #scadere apetit sexual

Dorinta sexuala din cuplu scade dupa numai un an de relatie

Aniversarea unui an de relatie pare sa marcheze si inceputul declinului dorintei sexuale a unui cuplu. Daca dragostea se spune ca dureaza trei ani, implinirea sexuala pare sa aiba o viata mult mai scurta si sa scartaie serios inca de pe la inceputurile relatiei!


Cu cat relatia de cuplu este mai lunga, cu atat libidoul scade mai mult

Potrivit descoperirilor facute de cercetatori britanici, euforia sexuala care cuprinde partenerii la inceputul relatiei apune mai devreme decat se credea. Dorinta de sex a acestora cunoaste o scadere importanta imediat dupa ce cuplul aniverseaza primul an de relatie.

Rezultatele cercetatorilor se bazeaza pe un sondaj realizat pentru Lloydspharmacy Online Doctor, pe teritoriul Marii Britanii.

In urma raspunsurilor primite, acestia au descoperit ca 15% dintre partenerii aflati in primul an de relatie fac sex in fiecare zi, ceea ce nu se poate spune si despre cuplurile cu vechime.

Doar 5% dintre cei care au relatii stabile, de putin peste un an, se straduiesc sa mentina pasiunea aprinsa intre cearsafuri in fiecare zi.

Mai mult de jumatate dintre cuplurile care au pana in 4 ani de relatie a declarat ca apetitul sexual a scazut fata de inceput si ca mai fac sex doar de cateva ori pe saptamana. In cel de-al 4-lea an de relatie, cercetatorii au descoperit ca peste 53% dintre cuplurile intervievate mai faceau sex doar de 1-2 ori pe luna.

Relatiile si casniciile cu viata trainica, de peste 15 ani, desi sunt de felicitat si admirat, au o viata sexuala extrem de nesatisfacatoare, pana la a fi chiar inexistenta. 15% dintre cuplurile longevive au declarat ca activitatea dintre asternuturi s-a diminuat considerabil si ca se reduce la a mai face sex doar de cateva ori pe an!


Cauzele si solutiile scaderii dorintei sexuale in cuplu

Intrebati care sunt principalele motive pentru care cred ca viata sexuala s-s erodat atat de timpuriu, respondentii au sugerat mai multe cauze, printre cele mai importante numarandu-se:

  • stresul;
  • oboseala;
  • monotonia si dorinta de nou;
  • problemele de sanatate legate de sexualitate (frigiditate, impotenta, disfunctii erectile etc.).

Chestionati si cu privire la solutiile pentru resuscitarea vietii sexuale, majoritatea respondentilor a pus accentul pe cateva "condimente" care sa alunge monotonia din dormitor si sa stimuleze libidoul: jucarii sexuale, jocuri de rol, filme XXX etc.

Sursa foto: freeandconnected.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare