Sex

#relatie sexuala #cuplu #incredere #intimitate

Cum sa depasesti inhibitia sexuala

Inhibitiile legate de sex pot fi un obstacol dificil de eliminat, cu efecte neplacute asupra psihicului persoanei afectate dar si asupra relatiei de cuplu. Afla cum sa depasesti inhibitia sexuala.

Inhibitia sexuala se manifesta diferit de la caz la caz, dar cei mai multi afectati de aceasta problema au sentimente neplacute, de la frustrare pana la probleme emotionale serioase ce iti pot influenta si relatia.

De cele mai multe ori, inhibitiile sexuale sunt legate de increderea in sine, astfel ca oamenii care nu se considera atragatori sufera mai des din cauza acestor probleme. Cauzele variaza insa, de la motive religioase sau ce tin de modul in care a fost discutat sexul in familie pana la momente traumatizante din copilarie care se pot transforma in amintiri reprimate.

Modul in care inhibitia sexuala se manifesta poate fi legat si de problemele de intimitate in cuplu, cele doua fiind strans legate, spun specialistii.

 

Alcoolul si inhibitia sexuala

 

Chiar daca este o solutie la care apeleaza multi, consumul de bauturi alcoolice cu moderatie te poate ajuta sa depasesti doar acele momente care iti provoaca un disconfort usor, insa nu este un tratament pentru adevaratele inhibitii sexuale.

Dupa unul sau doua pahare de vin rosu, care este si un afrodisiac , s-ar putea sa depasesti micile bariere care te impiedica sa te bucuri de relatiile sexuale cu partenerul tau, doar pentru a descoperi ca nu ai cu adevarat nevoie de alcool pentru asta.

Atentie! Nu consuma alcool in mod repetat pentru a-ti depasi inhibitiile, deoarece acest lucru poate duce cu usurinta la dependenta.

Daca ai cu adevarat inhibitii sexuale, consumul de bauturi alcoolice nu te va ajuta cu nimic si iar excesele iti pot pune relatia, dar si sanatatea, in pericol.

 

Motivele care provoaca inhibitia sexuala

 

Fara libertatea de a experimenta impreuna, un cuplu va avea dificultati in a crea o legatura puternica. Rezolvarea problemelor provocate de inhibitia sexuala ar putea chiar imbunatati si alte aspecte ale relatiei si ar putea duce la o comunicare mai buna.

Femeile sunt mai predispuse la inhibitia sexuala datorita problemelor cu imaginea proprie si cu increderea in sine. Credintele religioase sau educatia sexuala in familie pot fi alte motive care duc la inhibitii.

Barbatii sunt si ei afectati de religie si familie, dar dificultatile de a mentine o erectie sau de a ajunge la orgasm pot si ele duce la inhibitie. Pe langa disfunctia erectila, anxietatea barbatilor legata de satisfacerea partenerei poate fi o alta cauza a inhibitiilor.

 

Increderea in sine si inhibitia sexuala

 

Cea mai des intalnita cauza pentru inhibitiile sexuale este lipsa de incredere in sine. Daca inhibitiile tale tin de lipsa de incredere, poti depasi acest obstacol daca adopti o atitudine pozitiva .

Invata sa te simti bine cu tine insuti, cu corpul tau, si vei capata increderea necesara pentru a infrunta cu mai putina anxietate o relatie sexuala.

Odata ce vei fi mai impacat cu tine insuti, te vei simti mai increzator, iar acest lucru va fi simtit cu siguranta pe partenerul sexual.

Afla care sunt cei mai simpli pasi pentru a avea mai multa incredere in tine.

 

Ajutor de specialitate

 

Daca ai gasit cauza problemei tale insa aceasta este foarte complexa si nu o poti rezolva de unul singur, cea mai inteleapta decizie ar fi apelarea la ajutorul unui specialist.

Un psiholog specializat in aceasta problema te poate ajuta sa gasesti sau si sa elimini cauza inhibitiei sexuale. Odata ce ai inceput tratamentul, specialistul te poate ghida in directia corecta, pentru a depasi acest obstacol ce te poate impiedica sa te bucuri de o viata sexuala si emotionala implinita.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare