Sex

#viata sexuala #zahar #afectare viata sexuala

Cum iti afecteaza zaharul viata sexuala. Ia masuri acum!

Consumul ridicat de zahar iti afecteaza viata sexuala, dar nu pentru ca iti adauga kilograme in plus la silueta, ci pentru ca te dezechilibreaza hormonal.

Zaharul se transforma in ficat, in momentul in care acesta este inundat de glucoza si de frutoza. Zaharul se transforma in lipide care, odata produse in exces, afecteaza productia de SHGB (sex hormone binding globulin). Acest hormon este in realitate o proteina sintetizata la nivelul celulelor hepatice si eliberata in sange, rolul principal al SHGB fiind sa lege androgenii si estradiolul circulant.

Asadar, productia de SHGB influenteaza nivelurile hormonilor testosteron si estrogen, al caror echilibru este esential pentru o viata sexuala implinita.

SHGB leaga testosteronul si estrogenul si elibereaza hormonii in circulatia sangvina. Corpul uman foloseste productia de SHGB pentru a controla eliberarea de estrogen si testosteron. Prea mult zahar consumat duce la o productie prea mare de SHGB, fapt care genereaza un dezechilibru hormonal intre testosteron si estrogen.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare