Sex

#viata sexuala #zahar #afectare viata sexuala

Cum iti afecteaza zaharul viata sexuala. Ia masuri acum!

Consumul ridicat de zahar iti afecteaza viata sexuala, dar nu pentru ca iti adauga kilograme in plus la silueta, ci pentru ca te dezechilibreaza hormonal.

Zaharul se transforma in ficat, in momentul in care acesta este inundat de glucoza si de frutoza. Zaharul se transforma in lipide care, odata produse in exces, afecteaza productia de SHGB (sex hormone binding globulin). Acest hormon este in realitate o proteina sintetizata la nivelul celulelor hepatice si eliberata in sange, rolul principal al SHGB fiind sa lege androgenii si estradiolul circulant.

Asadar, productia de SHGB influenteaza nivelurile hormonilor testosteron si estrogen, al caror echilibru este esential pentru o viata sexuala implinita.

SHGB leaga testosteronul si estrogenul si elibereaza hormonii in circulatia sangvina. Corpul uman foloseste productia de SHGB pentru a controla eliberarea de estrogen si testosteron. Prea mult zahar consumat duce la o productie prea mare de SHGB, fapt care genereaza un dezechilibru hormonal intre testosteron si estrogen.

Continuarea pe Lyla.ro

  •   2014-09-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Lyla

Vezi toate articolele

Articole din sex

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii