Sex

#viata sexuala #sex #kilograme #greutate

Cum afecteaza greutatea corpului viata sexuala

Kilogramele in plus afecteaza viata si dorinta sexuala. Micile schimbari din dieta pot insa sa puna pe roate acest aspect al vietii. In serialele Tv, filmele de pe marile ecrane sau in reclame, femeile frumoase, slabe si atragatoare sunt promovate cu intensitate.

Femeile cu cateva kilograme in plus par insa a fi sortite condamnarii sociale, prin simplul fapt ca a fi mai plinut nu se asociaza cu a fi sexy. Acesta eticheta poate face insa si mai mult rau persoanelor nu mai au incredere in fortele proprii si in aspectul lor.

Stigmatul societatii nu este insa totul. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele cu multe kilograme in plus au in general o viata sexuala neimplinita. Dorinta scade treptat de-a lungul anilor, pana ajunge chiar in etapa in care sexul nu mai reperezinta nimic.

Pentru astfel de persoane exista insa speranta. Chiar si cele mai mici schimbari in viata si dieta pot imbunatati viata sexuala.
 

Cum sa imbunatatesti viata sexuala?
 

  • slabeste chiar si 5 kilograme. In acest fel hormonii sexuali vor fi activati;
  • mananca alimente nutritive, bogate in vitamine. Acestea controleaza colesterolul si nivelulde zahar din sange;
  • incepe un program de miscare, care sa ajute la circulatia sangelui in zona pelviana;
  • accepta-ti corpul la orice dimensiune;
  • ai incredere in senzualitatea ta.


Incepe prin a indentifica obstacolele fizice si psihice care stau in calea unei vieti sexuale implinite.
 

Cum afecteaza kilogramele viata sexuala
 

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite ale Americii, 30% dintre persoanele supraponderale si obeze au probleme cu dorinta sexuala si performanta. Lipsa apetitului sexual este in stransa legatura si cu alte probleme psihice care coexista cu obezitatea.

Afectiuni precum colestrolul, rezistenta la insulina sau diabetul au un impact major asupra vietii sexuale. Aceste afeciuni reduc dorinta sexuala, in special la barbati. In timp, pe arterele de sange care alimenteaza penisul se formeaza cheaguri si depozite de grasime, ceea ce duce la disfunctii de erectie sau impotenta. Un barbat care a probleme de erectie isi va pierde si dorinta sexuala.

Nu numai barbatii sunt afectati de problemele cauzate de proasta circulatie a sangelui. Si femeile supraponderale si obeze experimenteaza aceleasi probleme.

Vasele de sange care duc la acasa.ro / acasa.ro /clitoris" title="clitoris">clitoris " title="clitoris">clitoris sunt afectate de aceleasi blocaje ca si in cazul barbatilor supraponderali. Cand acest lucru se intampla, corpul unei femei este mai putin receptiv la stimulii sexuali, iar dorinta dispare in timp.
 

O viata sexuala mai buna
 

Pentru a imbunatati viata sexuala exisya numeroase metode. Expertii sustin ca pierderea in greutate chiar si cu 5 kilograme duce la o imbunatatire imediata a vietii sexuale. Incearca sa introduci in dieta fructe si legume proaspete. Acestea tin sub control colesterolul si nivelul zaharului din sange.

Un alt truc pe care femeile il pot folosi pentru a-si imbunatati viata sexuala este sa citeasca romane erotice. In acest fel se vor concentra mai mult asupra sexului si isi vor dori sa experimenteze mai mult in propriul dormitor. De semenea, greutatea nu va mai fi o problema grava pentru femeile care se simt sexy.
 

Gandeste sexy, fii sexy
 

Expertii spun ca primul obstacol in calea unei vieti sexuale implinite este nemultumirea fata de propriul corp. Societatea in care traim ne transmite mesajul ca trebuie sa ne uram corpul daca nu este la standardele acceptate de reviste si reclame. Acest lucru duce insa la inhibarea dorintei unei persoane de a se bucura de propriul corp si de a imbunatati ceva. In timp si dorinta sexuala se dimineaza.

Chiar daca sentimentul de inacceptare este comun ambelor sexe, femeile simt mult mai acut acest lucru. Chiar si femeile care au o relatie de lunga durata, cu un partener iubitor, se simt mai putin atragatoare din cauza faptului ca au cateva kilograme in plus. Daca o femeie se simte neatragatoare va crede ca si partenerul o percepe asa, chiar daca acesta ii spune contrariul.
 

Ce se intampla cand kilogramele in plus sunt elimnate
 

Creste fertilitatea. Kilogramele in plus produc estrogen in mod excesiv. Acest lucru poate afecta menstruatia, ceea ce duce la diminuarea sanselor de a procrea. Pierderea in greutate imbunatateste ovulatia si sansele unei femei de a ramane insarcinata.

Simptomele sindromului premenstrual sunt reduse. Femeile supraponderale sau obeze experimenteaza simptome mai severe. Printre simptome se numara crampele si balonarea. De asemenea, femeile supraponderale sunt mult mai morocanoase in aceasta perioada.

Se reduce incontinenta urinara. Grasimea in plus din jurul stomacului pune presiune pe vezica urinara. Prin eliminarea kilogramelor in plus aceasta problema va apare mult mai rar sau deloc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului