Sex

#sex HIV #sex hepatita #practica sexuala #chimsex

Chimsexul, practica sexuala la moda, dar foarte riscanta

Din ce in mai multi britanici fac sex chiar si 72 de ore! Noul curent sexual, chimsex, ii ingrijoreaza insa pe medici, care trag un serios semnal de alarma!

Chimsexul - care presupune administrarea unor cantitati periculoase de droguri si implicarea in partide de sex cu o durata de pana la 72 de ore, cu parteneri multipli - este o practica sexuala foarte riscanta, atrage atentia Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie, caci creste riscul contractarii virusului HIV si a hepatitei.

Conform cifrelor, peste 60% din pacientii clinicilor din Londra care au practicat chimsexul au luat droguri precum metamfetamina sau metadona si au facut sex zile in sir. Aceste droguri sunt stimulente fiziologice care cresc ritmul cardiac si tensiunea arteriala si declanseaza stari de euforie si excitatie.
 

„Consumul de droguri recreationale are efecte negative si asupra sanatatii mentale, facilitand aparitia starilor de anxiatete, a psihozelor si a tendintelor sinucigase. Este esential ca pacientii si doctorii sa ia in serios problemele cauzate de chimsex”, a declarat doctorul Richard Ma pentru „The Telegraph”.

„Practicantii chimsexului pierd de obicei zile intregi, timp in care nu dorm si nu mananca. Potrivit datelor adunate, acestia au, in medie, cate cinci parteneri sexuali in timpul experientei, cu care fac sex neprotejat”, au notat expertii de la Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie.

Sursa foto: telegraph.co.uk
 

  •   2015-11-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din sex

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Da! Si barbatii sufera de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii