Sex

#dragoste #sex #relatii #probleme cuplu #cuplu sex #viata cuplu

Cele trei schimbari majore care apar in viata sexuala de cuplu

Viata sexuala a unui cuplu nu are o traiectorie liniara, ci cunoaste de la un punct incolo diferite suisuri si coborasuri. Apogeul vietii sexuale este dificil de generalizat, astfel ca fiecare cuplu trebuie sa hotarasca singur cand considera sexul ca fiind "the best", asta si pentru ca de-a lungul timpul apar diferite schimbari care pot influenta desfasurarea partidelor de amor.

Pe masura ce se aduna tot mai multa experienta sexuala, anumiti factori pot perturba viata sexuala a cuplului, situatie in care comunicarea si incercarea de a gasi o solutie sunt esentiale.

1. Libidoul scazut

Sunt multe cupluri care ajung sa se confrunte cu un libido scazut, desi la inceput se bucurau de o viata sexuala foarte activa si satisfacatoare. Libidoul scazut este una dintre problemele care, mai devreme sau mai tarziu, pot afecta viata de cuplu. Nu se poate spune cu precizie cand apare libidoul scazut, deoarece pofta de sex este influentat de o multime de factori.

Chiar si persoanele foarte tinere se pot confrunta la un moment dat cu un libido scazut, fie din cauza stresului de la serviciu, fie imediat dupa nasterea primului copil, fie din cauza unui eveniment trist etc. Cu toate acestea, cele mai multe cupluri in care unul sau chiar ambii parteri au un libido scazut sunt cele trecute de prima tinerete, pentru care sexul nu mai reprezinta un element prioritar in viata lor.

2. Uscaciunea vaginala

Pe masura ce inainteaza in varsta, doamnele se pot confrunta cu una dintre cele mai comune schimbari sexuale: uscaciunea vaginala. Lubrifierea insuficienta a zonei intime poate face ca sexul sa fie neplacut si dureros, de aceea partenerii trebuie sa discute deschis despre aceasta schimbare, mai ales ca solutii exista, indiferent daca uscaciunea vaginala apare in floarea varstei sau dupa prima tinerete. Utilizarea lubrifiantilor, prelungirea preludiului si terapiile hormonale sunt doar trei metode prin care uscaciunea vaginala poate deveni o simpla amintire.

3. Disfunctia erectila

Disfunctia erectila poate afecta deopotriva adolescentii, barbatii tineri, barbatii adulti si pe cei cu o varsta inaintata. Pentru orice reprezentant al sexului tare discufunctia erectila reprezinta un subiect sensibil, poate chiar de evitat, insa ea nu inseamna sfarsitul vietii sexuale. Cu un tratament adecvat, problema se poate remedia, iar activitatea sexuala poate reintra pe fagasul normal.

Sursa foto: indiaherbs.wordpress.com

 

  •   2013-10-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Sebastian Barbu

Vezi toate articolele

Articole din sex

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Ce meserie ti se potriveste in functie de personalitatea ta

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii