Sex

#dragoste #cuplu #sex #relatii #stuiu sex

Cele mai ciudate studii din 2012 despre sex si relatii

2012 a fost un an prolific din punct de vedere al studiilor si statisticilor despre sex, relatii si dragoste. Cateva dintre aceste studii sunt surprinzatoare si au starnit controverse printre oamenii de stiinta. Iata o trecere in revista a celor mai ciudate studii din 2012 despre sex si relatii.

Muzica este mai excitanta decat atingerea partenerului. Un sondaj realizat anul acesta de Spotify, una dintre cele mai mari platforme de streaming, arata ca femeile considera anumite piese muzicale ca fiind mai excitante decat atingerile intime ale partenerilor. Melodia din filmul "Dirty Dancing" si hitul lui Marvin Gaye, "Sexual Healing", conduc in topul celor mai excitante piese.

Cele mai multe femei vor sa faca sex cu necunoscuti. Un studiu realizat in 2012 de Universitatea Michigan, din Statele Unite ale Americii, a scos la iveala faptul ca cele mai multe femei au fantezii sexuale cu necunoscuti si isi doresc sa faca sex in fata altor persoane.

Femeile au orgasm la sala de fitness. Universitatea Indiana, din SUA, a realizat un studiu cu privire la capacitatea femeilor de a avea orgasm in timp ce depun efort la sala de fitness. Rezultatul: "coregasmul", adica orgasmul spontan care apare in timpul exercitiilor fizice, este mai frecvent decat ne inchipuim.

Plictiseala domina in cupluri. Reprezentantii platformei goodinbed.com au realizat un sondaj in 2012, in urma caruia au ajuns la concluzia ca peste 25% dintre parteneri sunt plictisiti de relatia in care sunt implicati.

Sexul la prima intalnire dauneaza relatiei. Un studiu publicat anul acesta in revista "Journal of Sex Research" arata ca sexul la prima intalnire poate dauna relatiei, in sensul ca pasiunea dispare mult mai repede decat in cazul in care partenerii ar fi asteptat mai mult timp pana sa aiba prima experienta sexuala impreuna.

Cuplurile prefera sexul la miezul noptii. Un alt studiu ciudat in 2012 arata ca 23% dintre cuplurile americane prefera sa faca sex la miezul noptii, iar 34% dintre cupluri prefera sexul la prima ora a diminetii.

Sexul fara prezervativ imbunatateste sanatatea mentala a femeilor. Un studiu realizat in 2012 de Universitatea din Albany (New York) si Universitatea din Liverpool (Anglia) arata ca sexul fara prezervativ poate imbunatati sanatatea mentala a femeilor, datorita hormonilor "fericirii" continuti de sperma.

Sursa foto: ljmaggie.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare