Sex

#anticonceptionale #bufeuri #retentie de apa #sindrom premenstrual #efecte secundare

Ce se intampla cand renuntam la anticonceptionale?

Renuntarea la anticonceptionale vine la pachet cu o serie de efecte secundare sau schimbari despre este bine sa stii pentru a te asigura ca esti sanatoasa si ca nu risti sa ramai insarcinata accidental. Iata ce se intampla in corpul tau cand renunti la contraceptivele orale si de ce trebuie sa tii cont cand faci aceasta tranzitie!

Se reinstaleaza ovulatia si revine fertilitatea

Anticonceptionalele au rolul de a opri ovulatia si de a te impiedica sa ramai insarcinata atunci cand ai contacte sexuale neprotejate.

Primul efect al renuntarii la aceste pastile este revenirea ovulatiei si a capacitatii de a concepe copii. Asadar, din prima zi in care renunti la pastile, esti expusa riscului de a ramane gravida, daca nu te protejezi prin alte metode contraceptive.

Problemele menstruale si sindromul premenstrual revin

In situatia in care nu ai luat anticonceptionalele in scop contraceptiv, ci pentru corectarea anumitor probleme de sanatate, s-ar putea ca acestea sa revina odata cu incetarea luarii pastilelor.

De exemplu, daca le-ai luat pentru a-ti regla ciclul menstrual, a reduce bufeurile si menstruatia abundenta sau pentru a combate efectele sindromului premenstrual, este foarte probabil ca odata cu incetarea administrarii lor sa reapara aceste probleme.

Cresterea apetitului alimentar si eliminarea retentiei de apa

Multe femei constata o crestere a apetitului alimentar imediat dupa renuntarea la pastile contraceptive.

Insa pe de alta parte, anticonceptionalele favorizeaza retentia apei in organism, iar dupa renuntarea la ele, ai sansa de a elimina apa retinuta si odata cu ea si straturile adipoase sau toxinele, ajutandu-te astfel sa slabesti.

Medicii sustin ca efectele secundare neplacute si dereglarile aparute in urma renuntarii la anticonceptionale sunt temporare si ca ar trebui sa inceteze dupa una sau doua luni de la stoparea administrarii lor.

Indiferent de motivul pentru care vrei sa renunti la anticonceptionale, este indicat sa te consulti intotdeauna cu un medic despre riscurile si problemele la care te expui, in functie de particularitatile starii tale de sanatate.


Foto: gethealthy911.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare