Sex

#cuplu #preludiu #contact sexual #sex #greutate

Cat ar trebui sa dureze o partida de sex optima?

Toata noaptea sau doar cateva minute? Cercetatorii americani sustin ca durata medie optima a unui act sexual este de doar 7,3 minute. Afla cum au ajuns la aceasta concluzie.

In timp ce multi se lauda cu anduranta sexuala, specialistii spun ca, in mod optim, un act sexual ce nu include preludiul dureaza intre 3 si 13 minute.

Studiul, publicat in "Journal of Sexual Medicine", se bazeaza pe datele colectate de la peste 1.500 de cupluri, cu varsta intre 20 si 45 de ani.

Terapeutii de cuplu de la "Society for Sex Therapy and Research" sustin ca durata optima a unui act sexual nu trebuie sa fie mai scurta de 3 minute, iar prelungirea acestuia dupa 13 minute poate deveni dificila pentru multi barbati, indiferent de varsta.

Cercetatorii Eric Corty si Jenay Guardiani, care au realizat studiul, spun ca, indiferent de durata preludiului, un contact sexual care dureaza doar 1 sau 2 minute este "prea scurt".

Rezultatele studiului par sa destrame mitul potrivitul caruia cu cat contactul sexual dureaza mai mult, cu atat el este mai placut pentru ambii parteneri.

Cercetari anterioare arata insa ca, atat barbatii cat si femeile, isi doresc ca preludiul si contactul sexual sa dureze mai mult. Sa fie doar vorba de un stereotip impus de societate sau cele cateva minute chiar nu sunt de ajuns?

Specialistii spun ca isi doresc ca rezultatele studiului lor sa-i ajute pe terapeutii specializati in viata sexuala.

"Oamenii care citesc studiul se vor gandi Eu rezist trei minute sau Partenerul meu rezista 8 minute si isi vor sa seama ca e OK. Sper ca se vor relaxa putin”, a explicat Corty.

Chiar daca rezultatul studiului prezinta cu acuratete durata medie, terapeutii avertizeaza asupra faptului ca scopul actului sexual este atingerea orgasmului de catre ambii parteneri si prelungirea dupa 13 minute nu trebuie evitata atunci cand este necesara si placuta.

 

Barbatii dolofani, mai buni la pat decat media?

 

Un alt studiu recent, realizat de cercetatorii de la Univeristatea Erciyes din Kayseri, lanseaza o ipoteza la fel de interesanta.

Oamenii de stiinta turci au comparat durata actului sexual (din perspectiva barbatului) cu procentul de grasime corporala si au descoperit ca cei cu exces de grasime rezista mai mult in pat.

Barbatii corpolenti au rezistat in medie 7,3 minute, durata considerata media optima de studiul american, in timp ce barbatii foarte slabi s-au situat foarte aproape de pragul de 3 minute.

Ipoteza cercetatorilor turci se leaga de nivelul de hormoni feminini din corpul barbatilor. Hormonul sexual estradiol a fost gasit in concentratii mai mari in organismul barbatilor cu grasime in exces.

Substanta intrupe functionarea normala (pentru un barbat) a neurotransmitatorilor si incetineste astfel progresia catre orgasm .

Dupa rezultatele initiale, cercetatorii au analizat greutatea a 100 de barbati care sufera de disfunctii sexuale si au comparat-o cu greutatea celor care se "laudau" cu performante peste medie. Rezultatele au aratat ca ejacularea precoce a fost intalnita mai mult in grupul barbatilor slabi sau in forma.

Cercetatorii nu s-au grabit sa sfatuiasca femeile sa-si ingrase sotii sau iubitii, deoarece studiul nu a tinut cont si de componenta calitativa a contactului sexual, doar de cea cantitativa.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare