Sex

#personalitate sexuala #viata sexuala #sex #personalitate

Care este personalitatea ta sexuala?

Te-ai intrebat vreodata care este personalitatea ta sexuala? Conform expertului Tracey Cox, fiecare dintre noi are o anumita personalitate sexuala, iar daca am reusi sa o intelegem, putem sa ne dam seama care sunt punctele noastre forte si care ne sunt slabiciunile in dormitor.


Personalitate energizanta

Esti seducator, increzator in ceea ce poti oferi, plin de entuziasm si cu o energie de invidiat. Iti surade ideea de a face sex intr-un loc public, ai initiativa si te simti motivat sa incerci lucruri noi in materie de sex. Singura ta slabiciune este aceea ca uneori ai tendinta de a duce lucrurile prea departe, fara sa tii cont daca aceasta este si dorinta partenerului.


Personalitate precauta

Ai o personalitate sexuala precauta daca incerci sa faci orice pentru a avea o viata linistita alaturi de partenerul tau. Esti dornic sa oferi placere, mai mult decat sa primesti si consideri ca sexul nu este o joaca, ci un lucru cat se poate de serios. Nu esti expansiv si nici nu vorbesti deschis despre dorintele tale sexuale, tocmai de aceea uneori iti poti induce partenerul in eroare.


Personalitate conectoare

Pentru tine, sexul este o manifestare suprema a iubirii. Esti dornic de atingeri tandre, de romantism si sarutari prelungi si nu te gandesti nici macar o clipa la sexul salbatic sau la jocuri erotice indraznete. Personalitatea sexuala te face sa spui "fac dragoste" in loc de "fac sex". Slabiciunea ta majora este aceea ca tinzi sa cazi in rutina si lasi monotonia sa-ti intre in pat.


Personalitate terna

Se poate spune ca ai o personalitate sexuala terna atunci cand esti deosebit de preocupat de fiecare detaliu. Te temi ca partenerul tau sa nu-ti observe anumite imperfectiuni ale corpului, nu ai incredere nici in fizicul tau, nici in aptitudinile tale sexuale si din momentul in care incepe partida, iti doresti sa se termine cat mai repede.

Aceasta personalitatea sexuala nu dezvaluie neaparat faptul ca nu iti place sa faci sex, ci ca nu ai incredere in tine si iti faci mult prea multe griji pentru lucruri marunte.


Personalitate superioara

Ai o personalitate sexuala superioara atunci cand simti nevoia sa detii controlul in dormitor. Ai aproape intotdeauna impresia ca deciziile tale in materie de sex sunt mai bune decat ale partenerului si ai obiceiuri la care cu greu renunti. De exemplu, iti place sa ai orgasm doar intr-o pozitie anume si daca nu ai chef sa faci sex, poti amana partida zile la randul fara sa-ti pese de partener.

Sursa foto: dashingtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului