Sex

#sex #alimente #viata sexuala

Alimente sanatoase pentru sex de nota 10

Daca vrei sa ai o viata sexuala activa si sa iti pastrezi sanatatea indiferent de varsta, atunci trebuie sa stii ca alimentele au un rol important in aceasta privinta. Cresterea libidoului, mentinerea unei erectii satisfacatoare sau ameliorarea vaginismului sunt cateva dintre efectele benefice ale alimentatiei sanatoase asupra vietii sexuale.

Disfunctiile erectile sunt adesea asociate cu afectiunile fizice frecvent intalnite, printre care diabetul, colesterolul ridicat, hipertensiunea arteriala si alte boli cardiovasculare. Aceste afectiuni pot provoca o stare care impiedica buna functionare a circulatiei sangvine in tot corpul, astfel se diminueaza presiunea sangvina catre zonele genitale, care nu mai sunt corespunzator irigate.

Pentru ca astfel de tulburari se dezvolta odata cu trecerea timpului, nu este de mirare ca dupa o anumita varsta foarte multe persoane, in special barbati, sunt derutate de incapacitatea lor de a mai intretine relatii sexuale satisfacatoare.

Pe fondul unor afectiuni netratate si a unor obiceiuri alimentare nesanatoase, viata sexuala are de suferit puternic. De aceea, exista o serie de alimente care s-au dovedit excelente pentru a stimula libidoul si imbunatati performantele sexuale.

Iata de ce alimente ai nevoie pentru a avea parte de o partida de sex de nota 10:
 

Fructe si legume, bogate in vitamina C
 

Consumate intr-un mod cat mai proaspat – in salate, gratinate sau sub forma de suc – legumele si fructele au un rol foarte important in viata sexuala. Mananca zilnic cat mai multe tipuri de legume si fructe bogate in vitamina C: ardei gras, citrice, broccoli, capsuni, patrunjel etc.

Stridii

Raspunsul naturii la pastila albastra pentru barbati sunt stridiile. Bogate in zinc, saruri minerale care favorizeaza productia de testosteron - hormonul barbatesc - stridiile se dovedesc un bun aliat in alimentatia barbatilor care isi doresc o viata sexuala activa.

Stresul, tutunul, o alimentatie nesanatoasa si poluarea sunt cativa factori care pot duce la diminuarea nivelului de testosteron. Un al beneficiu al zincului este faptul ca ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange in cazul diabeticilor, acestia fiind afectati adesea de impotenta.

Peste

Cercetari stiintifice recente au demonstrat ca milioane de americani ar fi putea fi diabetici si ar putea avea carente in magneziu, chiar si fara sa stie acest lucru. Cu un aport mai mare de magneziu in alimentatie (ca acela care se regaseste in peste, in special in somon), atat in cazul diabeticilor, cat si al celor predispusi la aceasta boala, se faciliteaza controlarea nivelului de glucoza din sange. Acest lucru se manifesta printr-o ameliorare a circulatiei sangvine, fapt ce avantajeaza barbatii cu probleme erectile. Magneziul este de asemenea important pentru producerea de testosteron.

Mere

Merele sunt fructe bogate in chercetina, un antioxidant puternic din familia flavonoidelor, care impiedica depunerea colesterolul „rau” in artere si afectarea circulatiei sangvine. Frunzele de ceai si ceapa sunt alte surse importante de chercetina. Concluziile unui studiu stiintific arata ca chercetina este un antioxidant mai puternic decat vitamina E (considerata poate cel mai bun antioxidant), deoarece poate favoriza reducerea numarului de boli cardiace, precum si a cancerului.

Carne de vita

O alimentatie bogata in grasimi saturate va contribui la cresterea nivelului de colesterol si a bolilor cardio-vasculare, fapt ce are un impact negativ asupra performantelor sexuale. Renunta la prajeli si chipsuri, insa nu renunta la carnea de vita slaba. Carnea rosie este bogata in vitamina B6, B12 si in acid folic, vitamine care ajuta la reducerea bolilor cardio-vasculare. Carnea de vita este de asemenea bogata in zinc, mineral cunoscut ca fiind suportul testosteronului.

Germeni de grau

Germenii de grau, una dintre cele mai bogate surse de vitamina E, sunt un ajutor important in reducerea riscului de arterioscleroza (micsorarea arterelor care transporta sangele catre diferitele parti ale corpului). Alimentele bogate in vitamina E impiedica astfel nivelul ridicat de colesterol „rau” si neplacerile provocate de aceasta tulburare.

Sfaturi utile:

  • Apeleaza la ajutorul plantelor afrodisiace, pe care sa le presari frecvent in mancare: menta, cimbru, rozmarin, busuioc, ginseng;
  • Renunta la sare si inlocuieste-o cu diverse condimente: piper, paprika, curry;
  • Fa o selectie in ceea ce priveste proteinele alimentare: nu manca mai mult de trei oua pe saptamana sau renunta la carnea plina de grasimi si alege carnea de vita slaba;
  • Consuma cat mai putin zahar, evitand produsele preparate industrial: biscuitii, fursecurile, napolitanele etc;
  • Limiteaza produsele cu crema si deserturile lactate foarte dulci ( crema de zahar ars , cremele cu fructe, inghetata etc);
  • Redu consumul de alcool si bauturi carbogazoase .

 

Sursa foto : www.freedigitalphotos.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare