Sex

#sex #orgasm #mimare orgasm #mimare orgasm femei #motive mimare orgasm

Adevaratele motive pentru care femeile mimeaza orgasmul

Ca femeile mimeaza frecvent orgasmul, nu mai este de mult o noutate, insa ca o fac pentru ele insele si nu din nesiguranta sau din dorinta de a-si proteja partenerul, este descoperirea interesanta facuta de un studiu publicat in Journal of Sexual Archives.

Studiul american, intreprins pe 481 de femei active din punct de vedere sexual, cu relatii stabile si cu o varsta medie de 20 de ani, a scos la iveala cateva concluzii interesante legate de motivele pentru care femeile mimeaza adesea orgasmul.

In topul raspunsurilor lor, pe primele doua locuri, s-au situat dorinta de a-l face pe partener sa se simta bine (de a-l proteja) si teama sau nesiguranta proprie. Uneori, mimarea orgasmului este o metoda prin care femeile incearca sa-si ascunda propria nesiguranta sexuala. O mai fac si de teama presiunii de a-si tine partenerul langa ele, de a nu fi considerate frigide etc.

Alteori, insa, femeile chestionate au recunoscut ca mimeaza placerea sexuala atunci cand se plictisesc si doresc ca actul sexual sa se termine mai repede. In astfel de cazuri, mimarea orgasmului devine un instrument de manipulare la indemana femeilor.

Femeile mimeaza orgasmul si pentru a se excita

Insa mimarea orgasmului nu are doar conotatii sexuale negative, in opinia femeilor. Potrivit raspunsurilor oferite de femeile din studiu, multe dintre ele folosesc mimarea orgasmului pe post de preludiu in timpul actelor sexuale sau pentru a se autostimula pe ele insele.

Asadar, multe dintre femeile tinere, implicate in relatii stabile si active sexual, folosesc mimarea orgasmului ca metoda de autostimulare si de incitare a actului sexual propriu-zis. Acestea au impresia ca simularea climaxului va "incinge" partida de sex si ca va stimula performantele partenerilor lor in pat.

Potrivit lui Erin Cooper, conducatorul studiului, femeile care mimeaza orgasmul pentru a-si creste propria placere sexuala au parte si de cele mai multe orgasme reale. Este pentru prima oara cand mimarea orgasmului a fost asociata cu imbunatatirea vietii sexuale.

Sursa foto: Ojo.pe

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului